Türk İnşaat Sektöründen Dünya Markaları Çıkabilir' - Son Dakika
Ekonomi

Türk İnşaat Sektöründen Dünya Markaları Çıkabilir'

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu, son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü hakkında konuştu.

10.09.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vizyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karasu, son yıllarda hızla gelişen inşaat sektörü hakkında konuştu. Wise.tv'ye açıklama yapan Karasu, eğer devlet desteğini esirgemezse Türk inşaat sektöründen dünya markaları çıkar, dedi.

Eksi 60 derecede Sibirya’da, + 60 derecede Afrika’da beton döken bir inşaat sektörümüzün, müteahhitlik şirketlerimizin olduğunu belirten başarılı iş adamı Mehmet Karasu, son dönemde biraz düzelme gösterse de müteahhitlik şirketlerinin bankalardan aldıkları milyar dolarlık teminatları ödemekte zorlandıklarını bu durumun inşaat firmalarımız için büyük sorun teşkil ettiğini belirtti.

İnşaat sektöründe dünya çapında iş yapan pek çok firmanın kendi devletleri tarafından teminat altına alındığına dikkat çeken Karasu, Türkiye'nin de bu yolla inşaat sektöründe dünya markaları çıkarabileceğini, belirtti.

İngiliz şirketlerinin dünyanın herhangi bir yerinde, bir iş, girişim veyahut yatırım başlattığında, yaptığı işe dair bir belgeyi İngiliz hükumetine göndermesi halinde, devlet tarafından desteklendiklerini söyleyen iş adamı Mehmet Karasu, İngiliz Hükumetinin girişimcisini ve yatırımcısını desteklemesinin İngiliz ekonomisine ve sermayesine büyük katkıları olduğunu, İngiliz firmalarının bu sayede dünya çapında iş yapabildiklerini ifade etti.

Türk İnşaat Sektöründen Dünya Markaları Çıkabilir\'
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Türk İnşaat Sektöründen Dünya Markaları Çıkabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement