Türk-iş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar: "İşveren Özveri Göstermeli" - Son Dakika
Ekonomi

Türk-iş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar: "İşveren Özveri Göstermeli"

Türk-iş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar: "İşveren Özveri Göstermeli"

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren asgari ücretin net bin 300 TL olmasına tepki gösteren işvereni eleştirdi.

18.11.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren asgari ücretin net bin 300 TL olmasına tepki gösteren işvereni eleştirdi. Gülnar, "Her zaman işçi kesimi özverili olacak değil, biraz da siz özverili olun. İktidarın işverene yönelik uygulayacağı ekonomik politikalara destek verin" dedi.

Gülnar, yaptığı açıklamada, Antalya'da gerçekleştirilen ve dünya liderlerinin katıldığı G-20, B-20 ve L-20 zirvelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına değindi. Gülnar, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde işverene tavsiyede bulunarak; 'Biraz az kazanın, kazandıklarınızı dar gelirli insanlarla paylaşın, fakiri tahrik etmeyin, paylaşımcı anlayışı hayatımızda egemen kılalım' ifadelerini kullandı. Bu sözlere katılmamak elde değil. İşçinin özverili çalışmaları sayesinde servetine servet katan patronlar artık özveri göstermeli" diye konuştu.

Etkin ekonomi ve istihdam politikalarının uygulanabilmesi için işçi ve işveren temsilcileri arasında güçlü bir sosyal diyaloğun tesis edilmesinin şart olduğuna da dikkat çeken Gülnar, "Türk-İş topluluğu olarak yıllardır bunun mücadelesini verdik, vermeye de devam ediyoruz. İşçimizin, emekçimizin haklarını korumak adına edindiğimiz kazanımlarımızın erimemesi için çalışıyoruz. İşverenden özveri isterken, tek başına iktidara gelen AK Parti iktidarından da seçim döneminde çalışan ve onun temsilcileri olan sendikalara verdiği sözleri yerine getirmesini bekliyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk-iş 4. Bölge Temsilcisi Gülnar: 'İşveren Özveri Göstermeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement