Faruk Güllüoğlu'nun Baklava Zaferi! Dünya Liderinin Listesine Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Faruk Güllüoğlu'nun Baklava Zaferi! Dünya Liderinin Listesine Girdi

Faruk Güllüoğlu\'nun Baklava Zaferi! Dünya Liderinin Listesine Girdi

Baklavacı Faruk Güllüoğlu, dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart'ın tedarik listesine girdi.

17.07.2015 12:27  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük perakende zinciri Walmart'ın tedarikçi listesine giren Faruk Güllüoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güllü, "ABD'ye baklava ihraç ediyoruz. Walmart'ın tedarik listesine girmeyi başardık. Bizden çikolata kaplı lokum, fıstık ezmesi ile fıstıklı ve cevizli baklava almaları için görüşüyoruz. Ayda 1 konteyner ürün alıp 238 mağazalarında satacaklar. Hedefimiz bütün Walmart mağazalarına girmek. Yılbaşından sonra ürün vereceğimizi öngörüyoruz." diye konuştu.

DÜNYAYA AÇILACAK

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre Türkiye'de 63, yurt dışında 4 mağazayla müşterilerine ulaştıklarını kaydeden Güllü, "Yurt dışında Kıbrıs, Azerbaycan ve Estonya'da şubelerimiz var. Estonya soğuk ve 6 ülkeye yakın. Oradan çevre ülkelere açılma planımız var. Litvanya, Letonya, Finlandiya öncelikli hedeflerimiz olacak. Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan ve Amerika'dan talep var ama acele etmiyoruz. 2016 yılında yeni bir ülkede mağaza açmış olmayı planlıyoruz." dedi.

TÜRKİYE'NİN BAKLAVA KRALI

Türkiye'deki 63 mağazanın 58'inin İstanbul, 5'inin Antalya'da olduğunu anlatan Faruk Güllü, bu iki il dışında Kayseri ve Ankara'da mağaza açmaya hazırlandıklarını belirtti. Güllüoğlu, şöyle devam etti: "İstanbul ve Ankara'dan sonra rotamız Kayseri ve Ankara. Kayseri'de 12, Ankara'da 25 mağaza operasyonumuz olacak. İki bölgede de üretim tesisi kuracağız. Sonrasında İzmir gelecek. Bu planımıza 2016 yılında Kayseri'den start vereceğiz. 2015 yılını yurtiçinde 75 mağaza ile kapatmayı hedefliyoruz."

2015'DE YÜZDE 35 BÜYÜME HEDEFİ

Faruk Güllü, Ramazan ayında talebi karşılayabilmek için Merter'deki üretim alanını 1.500 metrekare büyüttüklerini belirtti. Güllü, sözlerine şöyle devam etti: "Geçen yıl olağanüstü bir taleple karşılaşarak Ramazan ayında 52 mağazamızda 147 bin kilo satış gerçekleştirmiştik. Sadece arife günü 3 bin tepsi baklava satışıyla günlük bazda da Türkiye rekoru kırdık. Merter tesislerimizde sadece arife günü için 70 kişilik ekip 24 saat çalışarak 3 bin tepsi taze ve el açması baklava üretti. Bu talebin bu yıl büyüyerek devam etmesini bekliyoruz.

HEDEF 18.5 TON BAKLAVA

Bu yılki hedefimiz 185 bin kilo baklava satışına ulaşmak. 2014 yılını yüzde 36 büyüme ve 100 milyon TL ciro ile kapattık. Bu yıl ciro hedefimiz 140 milyon TL. 2015'te miktar bazında toplam 1 milyon 350 bin kilo baklava üreteceğiz. Bu, yüzde 35 büyümeyi ifade ediyor. Geçen yıl 1 milyon kilonun üzerinde baklava üretimi yapmıştık."

"150 YILDIR BAKLAVA YAPIYORUZ"

Faruk Güllü, ailede altıncı neslin de işe başladığını söyledi. Güllü; "Ailemiz 150 yıldır baklava yapıyor, 24 yaşındaki oğlum bizimle çalışmaya başladı. Diğer iki oğlum ise Kübban adlı restoranımızda yetişiyor. Eşimin ailesi de baklavacı. Yeni ürünlerimiz en son bizim eve gider, oğullarımdan onay alırsa satışa çıkar." dedi. (Kaynak:Hürriyet)

Son Dakika Ekonomi Faruk Güllüoğlu'nun Baklava Zaferi! Dünya Liderinin Listesine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Ata: Güllüoğlu en ıyı marka tatlıda baklavada 8 11 Yanıtla
  • tadı beş para etmez: sadece ismi var diye baklavaya 70 80 tl vermem enayi gibi kusura bakmasınlar sadece ismi var kalite yok 12 5 Yanıtla
  • ibrahim: kim takar gulluoglunu 5 3 Yanıtla
  • Gurme: Mugab uğurmumcu meşhur gaziantep baklavacısı super fıstıklı 35? cevizli 25? deneyin görün 7 1 Yanıtla
  • lol: Reklamlarla kalite yapmis bir firma iste, sadece ismi var. 2 6 Yanıtla
  • Zulfu Yuksel: Seyitoglu gonderiyor ..!.. Ambalaj I harika ..!.. Arkasinda da " made in turkey " degil ..!.. Made in Turkiye yaziyor ..!.. 2 4 Yanıtla
  • baba: Antep bekçioğlu baklava... 4 2 Yanıtla
  • N. : Büyük başarı. Umarım devamı gelir. 4 1 Yanıtla
  • ttt: her ilde olmalı güllüoğlu. 5 0 Yanıtla
  • Mehmet ta: Bırakın ist gülüoğlu küşkeroğlu Diyarbakır burma kadayıfın hiç bir tatlı yerini tutamadınız bu üç tatlı markasını muhakak deneyin derim emin olunki memnun kalırsınız 0 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement