Türk-İş Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk-İş Başkanı Atalay Açıklaması

Türk-İş Başkanı Atalay Açıklaması

"Arzumuz 1 Mayıs'ta Kadıköy başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde içinde bulunduğumuz sıkıntı ve problemleri dile getirmek" "Bizim tabanımız müsaade alınmayan bir yerde 1 Mayıs'ı kutlamak istemiyor"

24.04.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Başkanı Ergun Atalay, 1 Mayıs'ta İstanbul Kadıköy başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde içinde bulundukları sıkıntı ve problemleri dile getireceklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmelerinin ardından, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile AA muhabirine açıklamada bulunan Atalay, Türk-İş'in yeni yönetimi olarak daha önce randevu istedikleri Erdoğan ile yaklaşık 1,5 saat gündemdeki konuları görüştüklerini söyledi.

Atalay, sabah saatlerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açıklama yaptıklarını hatırlatarak, görüşmenin gündeminde de 1 Mayıs'ın olduğunu belirtti. Türk-İş olarak 1 Mayıs'ı, İstanbul Kadıköy ana merkez olmak üzere 81 vilayette kutlayacaklarını vurgulayan Atalay, bununla ilgili siyasi partilere, derneklere, odalara çağrıda bulunduklarını ifade etti. Kamu-Sen'in de kendileriyle beraber olacağını aktaran Atalay, bazı partilerin de Kadıköy'deki toplantıya katılacağını söyledi.

Ergun Atalay, Kadıköy için yetkinin yakın zamanda İstanbul Valiliğinden alındığına değinerek, "Arzumuz 1 Mayıs'ta Kadıköy başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde içinde bulunduğumuz sıkıntı ve problemleri dile getirmek, ülkeyi yönetenlerden de bunlarla ilgili çözümleri beklemek" dedi.

Türk-İş Başkanı Atalay, güzel bir şekilde, bayram havasında 1 Mayıs'ı kutlamayı istediklerini belirterek, "Bizim tabanımız müsaade alınmayan bir yerde 1 Mayıs'ı kutlamak istemiyor" diye konuştu.

- "Yatağan dosyasını Başbakan'a sunduk"

Başbakan Erdoğan'a ayrıca gündemde olan sıkıntıları ve sorunları ilettiklerini vurgulayan Atalay, bunların başında ülkede sayıları 900 bini geçen taşeron işçi sorununun geldiğini ayrıca örgütlenme sorunları, Yatağan, Kemerköy, Yeniköy'ün özelleştirmesi, kamuda geçici çalışanların kadroya alınması, 4C'li çalışanların kadroya geçirilmesi konularını Başbakan'a aktardıklarını söyledi.

Atalay, Erdoğan'ın bu konularla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na talimat verdiğini belirtti.

Yatağan'da özelleştirme konusunda sendikanın yaptığı çalışmayı Başbakan Erdoğan'a sunduklarını da dile getiren Atalay, söz konusu çalışmanın incelenmesinin ardından görüşmelerin süreceğini kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk-İş Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement