Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bir an evvel siyasilerimiz olmazsa olmazlarını kenara bıraksın, hükümeti kursun. Bizim önceliğimiz bu" dedi.

18.07.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Bir an evvel siyasilerimiz olmazsa olmazlarını kenara bıraksın, hükümeti kursun. Bizim önceliğimiz bu" dedi.

Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şubesi'nin 17 Ağustos Eğitim Salonu'nda düzenlediği bayramlaşma programına katılan Atalay, savaşların sona erdiği, insanların ölmediği, iş kazalarının sıfırlandığı dünya arzuladıklarını belirterek, tüm Müslümanların mübarek Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Atalay, 7 Haziran seçimlerinde halkın sandıkta görevini yaptığını, bir an evvel hükümetin kurulmasını istediklerini ifade ederek, "Çalışan, emekli ve ülkenin sıkıntıları var. Ülkenin etrafı savaş alanı konumunda. Bir an evvel siyasilerimiz olmazsa olmazlarını kenara bıraksın, hükümeti kursun. Bizim önceliğimiz bu" diye konuştu.

Geçmişte koalisyonun ne kadar zor olduğunun yaşadığını aktaran Atalay, "Ona rağmen geçmişe takılmamak, ümitli olmak lazım. 'Koalisyon illa kötü olacak' diye bir şey yok. Dünyada bunun iyi örnekleri de var. Siyasilerimiz bu konuda samimi davranırlarsa ülkeye güzel hizmet yapacaklarını umut ediyorum" dedi.

Atalay, iş kazalarının son hızla devam ettiğine işaret ederek, Gölmarmara'da 15 tarım işçisinin hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdi.

İnsanların üç kuruş ücret için kamyon üzerinde güvencesiz çalışmaya gittiğini vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Ücret sıkıntısı, yokluk, insanları çalışmaya yönlendiriyor ama çalışırken de devlet ve sendikaların üzerine düşen görevler var. Kamyon kasasında 20 kişinin işe gitmesi, dünyanın hiçbir ülkesinde kabul edilebilir tarafı yok. Özellikle ülkeyi yönetenler, ki bizde burada sorumluyuz. O bölgede bulunan sendikaların hiçbiri, ister örgütlü ister örgütsüz olsun kamyon kasasında hiç kimsenin işe gitmesine müsaade etmememiz lazım."

Atalay, daha sonra Demiryol-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Cemal Yaman ve sendika üyeleriyle bayramlaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement