Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Kıdem tazminatı bizim son kalemizdir.

20.06.2016 23:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Kıdem tazminatı bizim son kalemizdir. Buradaki bir geriye gidişi kabul etmeyiz. Yapılacak düzenlemede hak kaybı olmayacaksa katkı sağlamaya hazırız" dedi.

Atalay, Türk-İş tarafından bir otelde basın mensuplarına verilen iftarda, kıdem tazminatıyla ilgili kimsenin işçilerin sabrını test etmemesi gerektiğini söyledi.

Türk-İş'in kıdem tazminatı konusunda tavrının gayet net olduğunu, 30 günün altındaki bir süreyi kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:

"Kıdem tazminatı bizim son kalemizdir. Buradaki bir geriye gidişi kabul etmeyiz. Yapılacak düzenlemede hak kaybı olmayacaksa katkı sağlamaya hazırız. 30 gün bizim için kırmızı çizgidir. Buradan geri gitmeyeceğiz. Türk-İş olarak olumsuz bir şeyin içinde olmayız. Elbette kıdem tazminatını alamayan çalışanlarımız var. Mevcut çalışanların hak kaybı olmadan herkesin kıdem tazminatını almasını biz de istiyoruz."

Kıdem tazminatının 15 milyon çalışanı ve gelecek nesilleri ilgilendirdiğine dikkati çeken Atalay, "Kıdem tazminatı gittikten sonra sendikacılık yapmanın da anlamı yok. Böyle bir şey olursa başta sendikacılar ceketini alıp gitsin. Benim kanaatim, kıdem tazminatında olumsuz bir şey olamayacağı yönünde." diye konuştu.

"Ha bire işçiyle uğraşıyorlar"

Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) tüm çalışanların otomatik olarak dahil olmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Atalay, "Asgari ücretliden 100 lira kesileceği söyleniyor. Asgari ücretliden 100 lira kesilmesi doğru değil. Asgari ücretli çalışan için 10 lira bile çok önemli. Meclis'tekilerin başka işi yokmuş gibi ha bire işçiyle uğraşıyorlar. Kabinede işçi aleyhine çalışan kadrolu bakanlar var. Kimse huzurumuzu kaçırmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Taşeron işçilerin, "özel sözleşmeli personel" statüsünde istihdam edilmesiyle ilgili düzenlemenin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, "Taşeron işçilerinin sorununu her platformda 10 yıldır gündeme getiriyoruz. Her zaman 'asıl iş' veya 'yardımcı iş' ayrımı yapılmadan hepsinin kadroya alınmasını talep ettik. Gelinen noktada beklentilerimizi karşılamıyor. Çalışanların statülerinin değiştirilmesi kabul edilebilir bir şey değil. İşçi, işi yapanlar, işçi statüsünde kalmalı." diye konuştu.

"Asıl itirazımız öngörülemeyen işlerle ilgili"

Atalay, tüm itirazlarına rağmen esnek çalışma ilgili getiren düzenlemenin yasalaştığını anımsatarak, bu düzenlemede asıl itirazlarının öngörülemeyen işlerle ilgili madde olduğunu söyledi.

Söz konusu yasanın iptali için muhalefet partileri ile Anayasa Mahkemesine başvuruda bulunacaklarını bildiren Atalay, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı vereceğine inandığını belirtti.

Tarafsız arabuluculuk sistemine yönelik de eleştirilerde bulunan Atalay, bu sistemin işçilerin aleyhine olduğunu vurguladı.

İftar programına, Genel Sekreter Pevrul Kavlak, Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar, Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar ve bağlı sendikaların genel başkanları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk-İş Genel Başkanı Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement