Türk-İş Önünde Bekleyen Yatağan Termik Santrali İşçileri - Son Dakika
Güncel

Türk-İş Önünde Bekleyen Yatağan Termik Santrali İşçileri

Türk-İş Önünde Bekleyen Yatağan Termik Santrali İşçileri

Türk İş Başkanlar Kurulunun, işçilerin taleplerini görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacağı bildirildi.

11.06.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Başkanlar Kurulunun, Genel Merkez binası önünde oturma eylemi yapan Yatağan Termik Santrali işçilerinin taleplerini görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Yatağan Termik Santralinin özelleştirmesine tepki için bir süredir Özelleştirme İdaresi Başkanlığının karşısında oturma eylemi yaparken eylemlerini dün Türk-İş Genel Merkezine taşıyan Yatağanlı işçilerin buradaki bekleyişi sürüyor. "İşçiyi satanı biz de satarız", "Suskun Türk-İş istemiyoruz" ve "Her yer Yatağan, her yer direniş" sloganları atan işçi grubuna, bazı vatandaşlar da destek veriyor.

İşçileri temsilen Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik işçilerin sorunlarını dile getirmek için Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar ile görüştü. Görüşmenin ardından, Türk-İş Başkanlar Kurulunun, işçilerin taleplerini görüşmek üzere yarın olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Maden-İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işçilerin taleplerinin yarın Türk-İş Başkanlar Kurulunda ayrıntılı olarak görüşüleceğini belirterek, toplantıda ayrıca özelleştirme, taşeronlaşma ve Soma'da yaşananların ardından ulusal bir maden yasasının hazırlanması başlıklarının da konuşulacağını söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk-İş Önünde Bekleyen Yatağan Termik Santrali İşçileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement