Türk İşadamları Gürcistan Ekonomi Bakanıyla Görüştü - Son Dakika
Güncel

Türk İşadamları Gürcistan Ekonomi Bakanıyla Görüştü

Gürcistan'da yatırım yapan Türk işadamları, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Giorgi Kvirikaşvili ile karşılaştıkları sorunları görüştü.

22.03.2015 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gürcistan'da yatırım yapan Türk işadamları, Gürcistan Ekonomi ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Giorgi Kvirikaşvili ile karşılaştıkları sorunları görüştü.

Gürcistan'da yatırım yapan Türk işadamları, Gürcü ve Türk İşadamları Derneği (GÜRTİAD) tarafından Tiflis'te düzenlenen toplantıda, Kvirikaşvili'nin yanı sıra Maliye Bakanı Yardımcısı Giorgi Tabuaşvili ve Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü ile bir araya geldi.

İşadamlarının son zamanlarda sınır kapısının Gürcistan tarafında sebepsiz bekletilmesinin ele alındığı toplantıda, satın alınan arazilerin "köy ve tarım" statüsünden iş alanına dönüştürülmesi için gerekli evrakların tamamlanmasında ve şirketler tarafından ödenen KDV'lerin geri alınması konusunda meydana gelen gecikmeler değerlendirildi.

Türk işadamları, Adalet Bakanlığı bünyesinde bir şikayet merkezinin kurulması gerektiğini, böylece Gürcistan'a daha fazla iş adamının ilgi duyacağını ifade etti. Gürcistan'ın Poti ile Batum limanlarının yavaş işlemesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren işadamları, Türkiye ile Gürcistan arasında ithalat ve ihracatın artırılması gerektiğini söyledi.

Kvirikaşvili de Türkiye'nin, Gürcistan'ın en büyük iş ortağı olduğunu ve ülkesinde faaliyet gösteren veya gösterecek işadamlarına yardımcı olmaya her zaman hazır olduğunu belirterek, "Ben sizi sadece yabancı işadamları ve yatırımcılar olarak değil, kardeş olarak görüyorum" dedi.

Ukrayna'daki olaylardan dolayı sadece Gürcistan'da değil bölgede ekonomik sorunların yaşandığını kaydeden Kvirikaşvili, Gürcü hükümetinin ülke içi ve dışındaki ortaklarla bu yönde ciddi çalışmaların sürdürdüğünü bildirdi. 2015 yılında ülkede ekonomik büyümenin yüzde 2 ile yüzde 3 arasında olacağına vurgu yapan Kvirikaşvili, şikayet merkezi konusunun değerlendirileceğini ifade etti.

Anaklia bölgesinde yapılması planlanan büyük limanın inşaatı bitene kadar Batum ve Poti limanlarındaki iş potansiyelinin yüksek seviyede tutulması için çalışmaların başlatıldığını anlatan Kvirikaşvili ayrıca yabancı işadamlarının Gürcistan'da rahat yatırım yapabilmesi için her türlü kolaylığın sağlanması için gerekli çalışmaların yapılacağını dile getirdi.

Toplantının ardından AA muhabirine değerlendirmede bulunan Kvirikaşvili, görüşmenin verimli geçtiğini ifade ederek şunları belirtti:

"Kardeş Türk işadamlarını dinledik. Türkiye ile ticaret ve iş ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için iş adamlarının tekliflerini dinledik. Türkiye, Gürcistan için en önemli bir ticaret ortağıdır. Türk yatırımları yıldan yıla artmakta. Türk işadamları ile bu kadar açık konuştuğumuz için memnunum. Gürcistan hükümeti Türk şirketlerine her türlü kolaylığı sağlamayı istiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk İşadamları Gürcistan Ekonomi Bakanıyla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement