Türk İştirakler Avrupalı Bankaların Kurtarıcısı Oldu" - Son Dakika
Ekonomi

Türk İştirakler Avrupalı Bankaların Kurtarıcısı Oldu"

Türk İştirakler Avrupalı Bankaların Kurtarıcısı Oldu"

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Turhan: “Türk iştirakler kriz sürecinde birçok Avrupalı bankanın kurtarıcısı oldu”

22.01.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türk iştiraklerin kriz sürecinde birçok Avrupalı bankanın kurtarıcısı olduğunu belirtti.

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) kapsamında "Borsa İstanbul: Yatımcılar için Neden Türkiye? Neden Borsa İstanbul?" başlıklı toplantıda konuşan Turhan, Türkiye'nin daha önceki yıllarda istikrar olmaması nedeniyle çok sıkıntı çektiğini anlattı.

1980'lerden 2000'lerin başına kadar ortalama büyümenin yüzde 3,2 olduğunu, bu büyümenin kompozisyonunun da sorunlu olduğunu belirten Turhan, "Bildiğiniz üzere büyüme, başta istihdam, sermaye ve üretimin artırılması gibi etmenlere sahiptir. Maalesef bu sürecin tamamında üretimin büyümeye katkısı yaklaşık yaklaşık yüzde 5'ti" dedi.

Türkiye'nin son yıllarda özellikle bankacılık alanında büyük reformlar yaptığını, Türk iştiraklerin kriz sürecinde birçok Avrupalı bankanın kurtarıcısı olduğunu dile getiren Turhan, "Yapısal reform programı güçlü ve güvenilir bir parasal politikayla birlikte reel ekonominin işlevselliğini ve rekabeti artırıyor" diye konuştu.

Altın, hisse ve türev piyasalarının yakın zamanda tek bir çatı altında, Borsa İstanbul çatısı altında toplanmasının son derece önemli bir adım olduğunu belirten Turhan, Borsa İstanbul'da her türlü yatırım aracını bulunduğunu vurguladı.

Borsa İstanbul'un diğer borsalarla stratejik ortaklık kurmaya da büyük önem verdiğini belirten Turhan, şunları kaydetti:

"Nasdaq OMX ve Borsa İstanbul 2013'te bir araya geldi. Finans sektörü için özellikle teknoloji alanında bir ölçüt belirleyen Nasdaq OMX'la yapılan anlaşma sadece teknolojinin satın alınması değil ama aynı zamanda bir borsa için olabilecek en kapsamlı bilgi teknolojisi dönüşümüdür. Bu sadece Türkiye için değil bu teknolojin yaklaşık 25 ülkeye daha sunabilmesi açısından bütün bölge için büyük bir gelişme..."

Borsa İstanbul ve İstanbul Finans Merkezi Girişimi tarafından düzenlenen toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu ana konuşmacı olarak katıldı. Davutoğlu'nun konuşmasının ardında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da Türkiye ekonomisine ilişkin bir konuşma yaptı. - Davos

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk İştirakler Avrupalı Bankaların Kurtarıcısı Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement