Türk Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluş Yılı Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Türk Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluş Yılı Törenle Kutlandı

Türk Jandarma Teşkilatı\'nın Kuruluş Yılı Törenle Kutlandı

Mersin’de Türk Jandarma Teşkilatı’nın 176’ıncı kuruluş yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

15.06.2015 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Türk Jandarma Teşkilatı'nın 176'ıncı kuruluş yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, jandarmanın özellikle temel hak ve özgürlüklerin korunmasında gösterdiği hassasiyetin takdirin ötesinde olduğunu belirtirken, törende jandarma köpek timleri de gösteri yaptı.

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla merkez Mezitli ilçesi Davultepe 100. Yıl Eğitim Tesisleri'nde tören düzenlendi. Törene, Mersin Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Ömer Uyan, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı SG Kd. Albay Fatih Erkan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şehit aileleri, gaziler, askeri personel ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Jandarma köpek timlerinin gösterileriyle renklenen törende konuşan İl Jandarma Komutanı Kd. Albay Uyan, 176 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşundan bugüne kadar geçen sürenin başarılarla dolu olduğunu belirtti. Uyan, "Jandarma, 1984 yılından günümüze kadar geçen sürede ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden başta bölücü terör örgütü mensupları olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı bütün ülke sathında terörle mücadelenin en önemli unsuru olmuştur. Bu uğurda yüzlerce şehit ve yaralı veren jandarma, bundan sonra da her ne pahasına olursa olsun ülkemizin birlik ve beraberliğini korumaya devam edecektir" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın dünya jandarmalarıyla da yakın işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Uyan, "Mersin İl Jandarma Komutanlığı olarak görevlerimizin ifasında bizlere her zaman destek sağlayan mülki, askeri ve adli makamlarımız ile kamu kurum ve kuruluşlarımıza ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Jandarma Teşkilatı'nın fedakar personel ve ailelerine sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim" diye konuştu.

"JANDARMA TEŞKİLATI BİR 'MEHMETÇİK' OLDUĞUNU HER ZAMAN KANITLAMIŞTIR"

Vali Vekili Göçer ise Jandarma Teşkilatı'nın kurulduğu günden bugüne zamanın ruhuna uygun hareket ederek görevlerini yerine getirdiğine dikkat çekti. Türk Jandarma Teşkilatı'nın mevcut yapısı itibariyle Avrupa jandarmaları içerisinde önemi bir yerinin olduğunun altını çizen Göçer, "Jandarma'nın suç ve suçlulukla mücadeledeki delilden ve kanıttan suçluya ulaşma gibi yeni yol ve yöntemleri, tespitte en önemli rolü oynayacak olan altyapı ve laboratuvarların oluşumunda, araç ve gereçlerde ulaştığı seviyeyi memnuniyetle görmekteyiz. Adli, idari ve askeri görevleri ifa ederken aldığı eğitimle özellikle de asker ocağına katıldığı günden itibaren bir Mehmet ve Mehmetçik olduğunu kanıtlamıştır. Kullandığı araç ve gereçlerle suç ve suçluların amansız takipçisi olduğu kadar, en ıssız yerlerde bile en çaresiz vatandaşımızın yanında, onun huzur ve güvenliği için canla başla çalışırken görürüz" ifadelerini kullandı.

Jandarma'nın Doğal afetlerde ve yangınlarda çağrı beklemeksizin olay yerine koştuğunu vurgulayan Göçer, şunları söyledi: "Gün olur askeri operasyonlarda, gün olur yurt içinde iç güvenlik birimi olarak canını teröristlere siper ederken görürüz. Her zaman kanundan aldığı güçle kamu düzeni ve güvenliği, devletin birliği ve bütünlüğü, kısacası anayasal düzenimizi korumak için canla başla çalışması herkesin takdirini kazanmaktadır. Özellikle temel hak ve özgürlüklerin korunmasında gösterdiği hassasiyet hepimizin takdirinin ötesindedir."

Konuşmaların ardından mülki, askeri, adli, idari ve lojistik konularında başarılı olan personel ödüllendirilirken, mülki konularda başarılı olan personel başarı belgelerini Vali Vekili Göçer'in elinden aldı.

Köpek timinin gösterisi ile devam eden törende, narkotik köpeği 'Gergin' ile bomba bulma köpeği 'Alfa'nın yaptığı gösteri katılımcıların büyük beğenisini topladı. Askeri bandonun da mini bir konser verdiği tören, İl Jandarma Komutanlığı envanterinde bulunan silah, araç ve teçhizatın tanıtılması ile sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluş Yılı Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement