Türk Jetleri 4 Yıl Sonra Kuzey Irak'taki PKK Kamplarını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Türk Jetleri 4 Yıl Sonra Kuzey Irak'taki PKK Kamplarını Vurdu

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları dört yıl aradan sonra Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurdu. Türk jetleri; Zap, Gare, Haftanin, Metina ve Avaşin'deki kamplarını bombaladı.

25.07.2015 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tehdit nereden gelirse gelsin devletimiz gereken adımları atacaktır" açıklamasından saatler sonra Türk jetleri yeniden Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalandı.

5 AYRI NOKTADAKİ KAMPLAR VURULDU

Yerel kaynaklar kaynaklar F-16'ların hem Kuzey Irak'taki PKK hem de Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurduğunu söyledi. Doğan Haber Ajansı, Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki 5 ayrı noktada bulunan PKK kamplarına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. PKK'nın Zap'taki kritik lojistik kampıyla Gare, Haftanin, Metina ve Avaşin vuruldu. Zap'ı vuran uçaklar, PKK'nın ana kampı Kandil'e yönlendi.

'CEHENNEM TOPU'

Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesinde konuşlu bulunan ve "cehennem topu" olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri ile PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kampları ateş altına alındı.

PKK SÖZCÜSÜ: HEM KARADAN HEM HAVADAN VURUYORLAR

AFP'ye konuşan PKK sözcüsü Bahtiyar Doğan, saat 23:00'ten itibaren sınıra yakın pozisyonlarının hem Türk F-16'ları hem de karadan top atışlarıyla vurulduğunu söyledi.

OPERASYON ZAMANI DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonu tam da ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Kuzey Irak'ta Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Başkanı Mesut Barzani ile görüşmesinin hemen ardından geldi.

BELİRLENEN HEDEFLER YERLE BİR EDİLDİ

Bir saati aşkın süre devam eden ve ilçe merkezinden de sesi duyulan top atışlarında, belirlenen hedeflerin başarıyla etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Türk Jetleri 4 Yıl Sonra Kuzey Irak\'taki PKK Kamplarını Vurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türk Jetleri 4 Yıl Sonra Kuzey Irak'taki PKK Kamplarını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (138)

  • z: Gebersınler oh iyi olur 118 9 Yanıtla
  • Dadaş: Allahınıza kurban olayım.Devam 87 12 Yanıtla
  • gerçeği nezaman göreceğiz: Elleri der görmesin aslan Mehmetcik bu dinsiz vicdansız şerfsz PKKnın hakkından gelin Allah yardımcınız olsun 84 13 Yanıtla
  • Fatih: Bence jetler van i bombalasin bunlara o lüks konutlar fazla geldi ben hakkımı helal etmiyorum zaten yine sallanmaya basladi 79 6 Yanıtla
  • Pareler yapı: Temizlik var temizlik bordo bereliler yılan avında 68 16 Yanıtla
  • ülkücü: evet pkk kac tane leşiniz var aydınlatın kamuoyunu.:)))) 71 9 Yanıtla
  • i: pkk yöneticilerınden ses cıkmıyo.insallah ölmüslerdır.gercı onlar sımdı hango kadınla gonül eglendıriyo.eniştelerı olcak o kadar:)))) 63 10 Yanıtla
  • vatan sevdalisi: Gec bile kalindi bu kadar beklenmeden temizlenmeliydi kokleri 59 11 Yanıtla
  • rahman: Tayip ne yaparsan yap oyum yine hdp ye tek başına iktidar olamayacak sin seni başkan yaptirmayacagiz 6 53 Yanıtla
  • karabükten biri: Bombalar pkklarin gotlerine girsin 48 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement