Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. Yıl Dönümü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Hep beraber, el ele, kol kola vererek Türkiye'de, Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, kadın-erkek eşitliğini, hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz.

05.12.2016 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Hep beraber, el ele, kol kola vererek Türkiye'de, Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, kadın-erkek eşitliğini, hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz." dedi.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin yıl dönümü dolayısıyla partisinin Malatya İl Kadın Kolları tarafından Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Ağbaba, o günkü dünyaya bakıldığında kadınlara bu hakkın verilmesinin ne anlama geldiğinin daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Ağbaba, çevresinde demokrasiyle yönetilen bir ülke olmadığı, Avrupa'da Hitler gibi faşist liderlerin egemen olduğu, dünyanın hiçbir ülkesinde kadına değer verilmediği bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına seçme ve seçilme hakkı verdiğini anımsatarak, "Hep beraber, birlikte, el ele, kol kola vererek Türkiye'de, Cumhuriyeti, demokrasiyi, laikliği, kadın-erkek eşitliğini, hukukun üstünlüğünü savunmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalara da değinen Ağbaba, başkanlığın olduğu her yerde diktatörlüğün bulunduğunu savundu.

Ağbaba, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sözlerine ilişkin, "Atatürk külhanbeyliğini bu ülkeyi işgal edenlere karşı, boynuna idam fermanını asanlara karşı yaptı. Külhanbeyliği kendi yurttaşına yapılmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. Yıl Dönümü
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement