Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. Yıl Dönümü

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, "7 Haziran ilk defa bütün Türkiye'deki kadınlara eşit hakların verildiğine inandığım tek seçimdir.

05.12.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış, "7 Haziran ilk defa bütün Türkiye'deki kadınlara eşit hakların verildiğine inandığım tek seçimdir. Çünkü 7 Haziran 2015 yılındaki seçimlerde seçme ve seçilme hakkını başörtülü kadınlar da ilk defa kazanmış oldu." dedi.

Alkış, AK Parti Mardin İl Başkanlığında, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.

Burada konuşan Alkış, 1934'te kadınların seçme ve seçilme hakkını kazandığını ifade ederek, bu tarihten sonraki ilk seçimde de 17 kadın milletvekilinin Meclise gittiğini bunlardan birisinin de Diyarbakırlı olmasının önemli olduğunu söyledi.

O tarihte Doğu'da bir kadının temsiliyetinin, kadınlar adına umut verici olduğuna işaret eden Alkış, ancak uzun yıllar kadının temsiliyet başarısının sağlanamadığını kaydetti.

AK Parti iktidarı ile bu temsiliyetin arttığına dikkati çeken Alkış, yerel ve genel seçimlerde kadının temsiliyeti noktasında ciddi bir mücadele verildiğini aktardı.

Alkış, "Bir başörtülü olarak belirtmek istediğim bir nokta var. Cumhuriyet tarihinde her dönem kadınlarla ilgili haklar verildiği söyleniyor ama 80 yıl boyunca maalesef bir kadın grubu seçti ama seçilemedi. Her seçim sandığa gittik, kadınlarımızın Mecliste olması için oy verdik. Kendi partimizden dahi kadınların Meclise gitmesi için başı örtülü olmayan adaylar için oy verdik. 7 Haziran ilk defa bütün Türkiye'deki kadınlara eşit hakların verildiğine inandığım tek seçimdir. Çünkü 7 Haziran 2015 yılındaki seçimlerde seçme ve seçilme hakkını başörtülü kadınlar da ilk defa kazanmış oldu. Bu konuda tarihe farklı bir açıdan anektod düşülmesini istiyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 82. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement