Türk Kadınlar Birliği Nevşehir'de İstanbul Sözleşmesi'ni Anlattı - Son Dakika
Yerel

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir'de İstanbul Sözleşmesi'ni Anlattı

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir\'de İstanbul Sözleşmesi\'ni Anlattı

Türk Kadınlar Birliği, ’Tutunduklarımız: İstanbul Sözleşmesi’ adlı AB projesini Nevşehir’de tanıttı.

18.10.2016 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kadınlar Birliği, 'Tutunduklarımız: İstanbul Sözleşmesi' adlı AB projesini Nevşehir'de tanıttı.

Türk Kadınlar Birliği tarafından hazırlanan 'Tutunduklarımız: İstanbul Sözleşmesi' isimli AB projesini tanıtmak amacıyla Nevşehir'de toplantı düzenlendi. Peri Tower otelde düzenlenen toplantıya Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez, projelerden sorumlu genel koordinatör Sevna Somuncuoğlu, proje saha ve basın sorumlusu Müge Sunal, proje hukuk danışmanı Huriye Karabacak katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şube Başkanı Yaşar Nihan Küsmez proje ile ilgili açıklamasında, "Kuruluş amacı, kadının Siyasal hakların elde etmesi ve sosyal yaşama eşit katılım sağlaması olan,Türk kadınlar birliği 92 yıllık mazisi ile Türk kadın hareketinin ilk ve en geniş ağa sahip,kamu yararına çalışan,bir sivil toplum örgütüdür .Bununla gururluyuz onurluyuz. Tutulduklarımız İstanbul sözleşmesi 2011'de İstanbul'da imzayı açılıp, 1 Ağustos 2014'te yürürlüğe girmiştir. Kadınlara yönelik şiddet ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleyi kapsar. Türk kadınlar birliği olarak, İstanbul sözleşmesinin bize sağladığı, güvencenin bilinmesi ve yaygınlaştırılması için, kadın örgütlerinin yanı sıra, hizmet sağlayıcıların, yerel yönetimlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının İstanbul sözleşmesine, dikkat çekerek farkındalığının artırılmasını biz görev edindik. Bu konuda ev sahipliği yapan yerler Nevşehir Manisa Lüleburgaz Maraş Eskişehir Ünye Isparta dur. Bunlardan biriside Nevşehir olmasından çok mutluyuz." dedi.

Türk Kadınlar Birliği Projelerden Sorumlu Genel Koordinatörü Sevna Somuncuoğlu, projenin genel hedefinin, hak temelli kadın örgütlerinin; 2011'de İstanbul'da imzaya açılan ve 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren 'Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa konseyi/ Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ne (İstanbul Sözleşmesi) dair gerekli bilgileri öğrenerek güçlenmelerini sağlamak ve kadına yönelik şiddetle mücadele için her aşamada lobi ve savunuculuk becerilerini artırmak olduğunu söyledi.

Proje Saha ve Basın Sorumlusu Müge Sunal ise şiddetin önlenmesi için farkındalık oluşturulmasında kadın derneklerin yanı sıra basının da çok önemli olduğunun altını çizdi. Sunal, 2015 yılında 284 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirtirken, öldürülen her 5 kadından birinin boşanmak istediği için cinayete kurban gittiğini söyledi. Sunal, "Katillerin yüzde 40'ı kocalar, yüzde 10'u eski partnerler, yüzde 13'ü eski sevgililer, yüzde 13'ü de akrabalar. Ancak hepsinin ortak yanı ise erkek olmalarıdır" bilgisini verdi. Proje kapsamında Isparta'da 3 gün sürecek organizasyonda kadına yönelik şiddetin nedenleri ve çözüm önerilerine ilişkin seminer ve atölye çalışmaları yapılacak." şeklinde konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Kadınlar Birliği Nevşehir'de İstanbul Sözleşmesi'ni Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement