Türk Kadınlar Birliği Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin Yıldönümünü Söke'de Kutladı - Son Dakika
Yerel

Türk Kadınlar Birliği Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin Yıldönümünü Söke'de Kutladı

Türk Kadınlar Birliği Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin Yıldönümünü Söke\'de Kutladı

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Türkiye buluşmasına Söke ev sahipliği yapıyor.

05.12.2015 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Türkiye buluşmasına Söke ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin 81 ili, dört bir yanından ve KKTC'den gelen yaklaşık 500 civarında kadın ile Sökeli kadınlar, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81. yıl dönümünü birlikte kutladı.

TKB Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurcan, TKB Söke Şubesi Başkanı Şeyda Azbazdar, Söke Kent Konseyi Başkanı Mahbube Özoğul, Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şennur parıldar başta olmak üzere, çok sayıda kadın kendilerine Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 81. Yıl dönümünü nedeni ile birlikte yürüdü.

Yürüyüş Söke Belediyesi Şehir Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanından başladı. Cumhuriyet, İstasyon, Kubilay ve Aydın Caddeleri güzergahından devam eden yürüyüş esnasında kadınlar ellerinde Türk Bayrakları ile marşlar söyledi. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve KKTC'den gelen kadınlar ellerinde şehirlerini belirten dövizlerde taşırken, yürüyüş yapan kadınlara çevre ev ve iş yerlerinden kadınlar ve erkeklerde alkışlarıyla destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yürüyüş sonar ererken, meydanda bulunan Atatürk Anıtı'na TKB Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurcan ve TKB Söke Şubesi Başkanı Şeyda Azbazdar tarafından çelenk sunuldu. Çelenk sunumun ardından saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu.

Böylesi anlamlı bir günde TKB Türkiye Buluşması'na Söke'de ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade eden TKB Söke Şubesi Başkanı Şeyda Azbazdar konuşmasında; "Atatürk Türkiyesi'nde birçok batılı ülkeden daha önce 5 Aralık 1934 tarihinde çıkarılan yasa ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmiştir" dedi.

TKB Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurcan ise konuşmasında; "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün hep güvendiği ve genç Cumhuriyetin dinamiği olarak gördüğü biz kadınların tüm karar ve yönetim mekanizmalarında eşit katılım hakkına sahip olmasına olanak tanıyan bu çok önemli devrimi gerçekleştirmiş olması nedeniyle bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Kadınlar Birliği Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin Yıldönümünü Söke'de Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement