Türk Keneşi Turizm Bakanları 2. Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Türk Keneşi Turizm Bakanları 2. Toplantısı

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ne (Türk Keneşi) üye ülkelerin turizm şirketlerinin birlikleri arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

20.05.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'ne (Türk Keneşi) üye ülkelerin turizm şirketlerinin birlikleri arasında işbirliği anlaşması yapıldı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Türk Keneşi Turizm Bakanları 2. Toplantısı'nda üye ülkeler arasında turizm alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi, Türk dünyasının somut ve somut olmayan kültürel mirasının tanıtımı, devlet ve özel sektör arasında ortak faaliyetlerin teşviki gibi konular görüşüldü.

Türk Keneşi Modern İpek Yolu ortak tur paketi programının hazırlanılmasına karar verilen toplantıda, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev, hazırladıkları online navigasyon programı "GoMap"e diğer üye ülkelerin haritalarının da dahil edilmesini ve programın bu ülkelerle ortak kullanılmasını önerdi.

Garayev, toplantının asıl amacının dört ülke arasındaki ortak turizm hizmetinin oluşturulmasına gereken desteğin verilmesi olduğuna dikkati çekerek, turizm birliklerinin hazırlayacağı projelerin uluslararası düzeye çıkarılarak üye ülkelere daha fazla turist çekilmesine katkı sağlanılacağını ifade etti.

Toplantıya Türkiye'yi temsilen katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye'nin turizm sektöründe belirli bir yere geldiğini, dünyada en fazla misafir kabul eden altıncı ülke olduğunu hatırlattı.

Turizm gelirlerinde de ön sıralarda yer aldıklarını ifade eden Arıcı, "Türkiye'nin turizm sektöründeki deneyimlerini kardeş ülkelerle paylaşıyoruz" dedi.

Türk Keneşi Genel Sekreteri Ramil Hasanov da Azerbaycan'ın sunduğu ortak navigasyon programını gündeme aldıklarını, toplantıda üzerinde anlaşılan bir diğer konu olan ortak tur paketi projesi hayata geçtiği zaman yabancı birinin bu paketi alarak dört üye ülkeyi gezebileceğini bildirdi.

Toplantının ardından Türk Keneşi üye ülkelerin turizm şirketlerinin birlikleri arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Toplantıya, Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Altınbek Maksudov ve Kazakistan'ın Bakü Büyükelçisi Beybit İsabayev'in yanı sıra üye ülkelerden ilgili yetkililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Keneşi Turizm Bakanları 2. Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement