Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı

Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı

Milli Eğitim Bakanı ve Türkiye Kenya KEK Eşbaşkanı Avcı: "Kenya Türkiye arasında geleceğimiz çocuklarımız için ortak neler yapabiliriz konusunda önerileriniz gerçekten yol gösterici oldu"

09.04.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı ve Türkiye- Kenya Karma Ekonomik Komisyon (KEK) Eşbaşkanı Nabi Avcı, iki ülke arasında çocuklar için ortak neler yapabileği konusundaki önerilerin yol gösterici olduğunu belirtti.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı, Hilton Oteli'nde başladı.

Nabi Avcı, konuşmasına, şair Cemal Süreyya'nın "Üvercinka" adlı şiirinden "Laleli'den dünyaya doğru giden bir tramvaydayız/Birlikte mısralar düşünüyoruz ama iyi ama kötü/Bir mısra daha söylesek sanki herşey düzelecek/Bütün kara parçalarında Afrika dahil" dizelerini okuyarak başladı.

Türkiye'nin Kenya ve Afrika için iyi mısralar düşündüğünü vurgulayan Avcı, toplantıya katılanlara teşekkür etti.

Toplantıda ele alınan konulara değinen Avcı, "Kenya-Türkiye arasında geleceğimiz çocuklarımız için ortak neler yapabiliriz konusunda önerileriniz gerçekten yol gösterici oldu" dedi.

Kenya ziyaretlerinde "dünyanın en büyük eğitim teknolojileri projesi" olan Fatih Projesi'nin birikim ve deneyimlerini paylaşacaklarını belirten Avcı, ziyarette, çocukların bilgisayarla tanıştırılması ve bilgisayarla eğitim konularında işbirliği olanaklarını ele alma, geliştirme konularını enine boyuna konuşma fırsatı yakalayacaklarını anlattı.

Toplantıya katılan Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta'yı göreve gelişinin birinci yılı dolayısıyla tekrar kutlayan Avcı, "Nice uzun yıllar ülkemize, dostluğumuza ve dünya barışına yapacağı katkılar için şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement