Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta: "Biz çok eskiden beri var olan bir ortaklığı canlandırmak istiyoruz.

09.04.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Türkiye ile Kenya arasında çok eskiden beri var olan bir ortaklığı canlandırmak istediklerini belirterek, "Hükümetler olarak niyetimiz iş birliğinin daha çok zenginleştiğini ve derinleştirildiğini görmektir" dedi.

Kenyatta, Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kendisi ve beraberindeki heyetin Türkiye'ye ayak basmasından itibaren son derece sıcak bir şekilde karşılandığını vurgulayarak, "Herhangi bir Avrupa ülkesine yaptığım ilk devlet ziyaretim oldu. Bunun böyle olması iki ülke arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusundaki potansiyeli gösteriyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kenya'ya yaptığı ziyareti anımsatan Kenyatta, bu ziyaretin ardından iki ülke arasında turizmin yanı sıra ticaret hacminin de artış gösterdiğini söyledi. Kenyatta, kendisinin Türkiye'ye gelişinde de yatırım ve ticarette artış olmasını umut ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"İki ülke arasında ticaret ve yatırım potansiyelimiz çok büyük. Cumhurbaşkanı Gül'ün de katılımıyla 10 yeni anlaşma imzaladık. Bunların en önemlisi yatırımın korunması konusunda imzaladığımız anlaşmadır. Başbakanınızın mayıs ayında ülkemizi ziyareti sırasında hazırlayacağımız bir anlaşma da çifte vergilendirme konusudur. İki ülkenin iş camiaları için önemlidir. Biz çok eskiden beri var olan bir ortaklığı canlandırmak istiyoruz. Hükümetler olarak niyetimiz iş birliğinin daha çok zenginleştiğini ve derinleştirildiğini görmektir."

Türk enerji ve inşaat şirketlerine işbirliği çağrısı

Kenya'da 40 milyon insanın yaşadığına ve ülkenin büyük iş potansiyeline sahip olduğuna dikkati çeken Kenyatta, "Kenya'da enerji sektöründe de iş fırsatları var. Özel yatırımcıların gelip enerji üretimine katılmalarını istiyoruz. Türk inşaat sektörünün de ne kadar başarılı olduğunu her zaman duyuyoruz. Bu konuda da ülkemizde büyük bir potansiyel var. Gelecek Türk şirketlerini büyük bir heves ile bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı toplantının sonunda, Kenyatta'nın göreve gelişinin birinci yıldönümü dolayısıyla pasta kesildi. - İstanbul

Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk-Kenya İş Konseyi Ortak Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement