Türk Kızılay Derneği Öğrencilere Oyuncak Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılay Derneği Öğrencilere Oyuncak Dağıttı

Türk Kızılay Derneği Öğrencilere Oyuncak Dağıttı

Türk Kızılay Derneği Batman’ın Sason İlçe Başkanı Başkanı Nevzat Çelik, Yunus Emre Anaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilere oyuncak dağıttı.

19.11.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılay Derneği Batman'ın Sason İlçe Başkanı Başkanı Nevzat Çelik, Yunus Emre Anaokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere oyuncak dağıttı.

Batman'ın Sason ilçesindeki gazeteciler tarafından geliştirilen 'Okuluma Sahip Çıkıyorum' projesine katkı sunmak ve 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne dikkat çekmek için öğrencileri ziyaret eden Türk Kızılay İlçe Şube Başkanı Nevzat Çelik, anaokulunda bulunan 20 öğrenciye çeşitli oyuncaklar dağıtarak, çocuk hakları hakkında bilgilendirme yaptı. Her çocuğun korunma ve her şeyden önce kaliteli bir yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Çelik, "18 yaşından küçük olan herkes çocuk haklarından yararlanmalıdır. Çocuk hakları bütün çocukları kapsamaktadır. Çocuğun dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun fark etmez. Hiçbir çocuk ayırt edilmemelidir. Maalesef büyüklerin savaşları yüzünden birçok çocuk hayatını yetiriyor ya da yetim kalıyor. Yanı başımızda bulunan komşu Suriye'de, Irak'ta ve birçok Afrika ülkelerinde çocuklar açlıktan ölüyor. Ülkemizin birçok ilinde de sokaklarda çalışan çocuklara rastlamaktayız. Devletimiz maddi durumu iyi olamayan bütün ailelere yardım ediyor, okuma imkanı olmayan çocuklara her türlü eğitim desteği vermektedir. Ancak birçok aile çocuklarını çalıştırıyor, çocukluk haklarına riayet etmiyor. Çocuklarımız geleceğimizdir. Bunu böyle bilerek çocuklarımıza bütün haklarını vermeli ve onları korumalıyız" dedi.

Yunus Emre Okul Müdürü Orçun Gürge de, Çelik'e eğitime verdiği destekten ve öğrencilere dağıttığı oyuncaklardan dolayı teşekkür etti. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Kızılay Derneği Öğrencilere Oyuncak Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement