Türk Kızılayı, Cerablus ve Musul'a Yardımlarını Artırdı - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı, Cerablus ve Musul'a Yardımlarını Artırdı

Türk Kızılayı, Cerablus ve Musul\'a Yardımlarını Artırdı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Cerablus ve Kuzey Irak'ta insani yardım çalışmalarını artırdıklarını, Musul'a şimdiye kadar yaklaşık 450 tır malzeme gönderdiklerini belirtti.

15.11.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE YILDIZ - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Cerablus ve Kuzey Irak'ta insani yardım çalışmalarını artırdıklarını, Musul'a şimdiye kadar yaklaşık 450 tır malzeme gönderdiklerini belirtti.

Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının, yurt içindekilerin yanı sıra ülkeye yönelen potansiyel sığınmacılara ve kriz bölgelerine yardım ulaştırdığını söyledi.

Suriye ve Irak'ın göç kaynağı iki önemli bölge olduğunu belirten Kınık, özellikle yeni göç dalgalarının durdurulmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

Kınık, "Fırat Kalkanı operasyonundan sonra Cerablus bölgesi, Musul operasyonundan sonra da Kuzey Irak'ta insani yardım çalışmalarımızı artırdık. Gerek oralarda yeni mülteci kamplarının kurulması gerekse Cerablus'ta yeni barış ortamının ve fiili bölgeye yeniden iskanın oluşturulması için insanların desteklenmesi gibi çok boyutlu insani yardım çalışmalarımız var." dedi.

"Suriye'ye yardım tırı sayısında 29 bine ulaştık"

Suriye krizinin başladığı günden bu yana Türk Kızılayı aracılığıyla sınır kapılarından bu ülkeye insani yardım malzemesi götüren tır sayısının 29 bine ulaştığını bildiren Kınık, ağırlıkla gıdadan oluşan yardımlar arasında yaklaşık 200 bin ton un ile 75 bin çadırın da bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'deki Suriyelilere yönelik de çalışmaları olduğunu vurgulayan Kınık, Kızılay Kart aracılığıyla yaklaşık 300 bin Suriyeliye 450 milyon lira doğrudan nakit desteği sağladıklarına işaret etti.

Musul'a günlük 20 tır insani yardım malzemesi

Irak'taki Musul bölgesine şimdiye kadar yaklaşık 450 tır insani yardım malzemesi gönderdiklerini dile getiren Kınık, "AFAD ile orada iki kamp kuruluşumuz oldu, 20 bin kapasiteli. Bunların kapasitelerini artırıyoruz. Suriye'nin içindeki yaklaşık 6,5 milyon yerlerinden edilmiş insana, günlük 20 tır yardım malzemesiyle destek olmaya çalışıyoruz. Tabii kriz büyük, ihtiyaç da büyük, bunlar yeterli değil." şeklinde konuştu.

"Yardım konvoyları hedef alınıyor"

Özellikle yardım konvoylarının hedef alınması, ateşkeslere taraflarca uyulmaması ve içeride çalışılması noktasındaki güvensizlik nedeniyle yardımların zaman zaman durduğunu belirten Kınık, uluslararası insani yardım sektörüne de çağrıları olduğunu, AB ve BM çerçevesinde bunu dillendirdiklerini kaydetti.

Türkiye içi ve dışındaki hayırseverlerden destek isteyen Kınık, "Musul da Senin Yurdun" kampanyasına, "2868"e atılacak kısa mesajla 10'ar liralık destek verilebileceğini bildirdi.

Kınık, "Türkiye'nin üstlendiği yük çok fazla. Bu, uluslararası destek olmadan kaldırılabilecek durumda değil. Bu çerçevede AB ve BM'nin Türkiye'ye yapısal çalışmaları için destek vermesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı, Cerablus ve Musul'a Yardımlarını Artırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement