Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, “Allah’a çok şükür hür ve müstakil bir ülkenin evlatları olarak bayramımızı idrak ederken, bizim dışımızdaki soydaşlarımızın, dindaşlarımızın, bizim dışımızdaki insanların boynu bükük bayram yapmalarını içimize sindiremiyoruz” dedi.

26.09.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, "Allah'a çok şükür hür ve müstakil bir ülkenin evlatları olarak bayramımızı idrak ederken, bizim dışımızdaki soydaşlarımızın, dindaşlarımızın, bizim dışımızdaki insanların boynu bükük bayram yapmalarını içimize sindiremiyoruz" dedi.

Manisa'da kat karşılığı Kızılay'a verilen Şehzade konutları ile birlikte Kan Bağış Merkezi ve Kızılay'ın yeni hizmet binasının açılışı törenle yapıldı. Laleli'de bulunan Şehzade konutları önünde düzenlenen törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Yaklaşık 5 yıldan beri bu projelerin takibinde olduklarını kaydeden Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, emekleri ve çabalarından dolayı Türk Kızılayı Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi'ye teşekkür etti.

Türk Kızılay'ı olarak dünyanın dört köşesinde operasyon yaptıklarını anlatan Genel Başkan Akar, şöyle konuştu: "Türk Kızılay'ı olarak Gazze'de biz varız, Filistin'de biz varız, Somali'de biz varız, Mynmar'da biz varız, dünyanın göbeğinde sadece Müslüman oldukları için kıyamı tutulan insanların yanında biz varız, Kuzey Irak'ta Türkmenlerin yanında biz varız. IŞİD'in saldırılarından kaçarak canını kurtarmak isteyen kardeşlerimiz bize sığınıyor. Milletimizin merhamet eli olan Kızılay'a sığınıyorlar. Biz bu misyonumuzu yine milletimizden aldığımız güç ile milletimizden aldığımız kuvvetle ve buralardan elde ettiğimiz gelirlerle dünyanın en ücra köşelerine kimsenin gitmeyi hayal bile edemediği Sri Lanka'ya Endonezya'ya Vietnam'a yardım götürüyoruz. Balkanlar, Ortadoğu zaten bizim. Gazze'ye gittiniz mi? diye soruyorlar. Tabii ki gittik. Gazze'den hiç dönmedik. 2008 yılından beri Türk Kızılayı Gazze'de. Bir kişi bile geri dönmedi. Bu İsrail'in zalim saldırıları olurken de Türk Kızılay'ı oradaydı. Bombaların altında acı çeken insanlara ilaç götürmek, acı çeken insanlara gıda, giyecek, içecek götürmekle meşguldü. Savaşın en kızgın anında görevini yapmakla meşguldü."

"İÇİMİZE SİNDİREMİYORUZ"

Kurban kampanyaları hakkında konuşan Akar, sözlerine şöyle devam etti: "İşte şimdi kurban kampanyamız geldi. Biz, Allah'a çok şükür hür ve müstakil bir ülkenin evlatları olarak bayramımızı idrak ederken, bizim dışımızdaki soydaşlarımızın, dindaşlarımızın, bizim dışımızdaki insanların boynu bükük bayram yapmalarını içimize sindiremiyoruz. Onun için 12 ülkede kurban kesiyoruz. Burada Türkiye'de yaptığımız gibi insana yakışır bir vaziyette, insan odaklı bir vaziyette çalışmalarımıza devam ediyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu
    18:42 Antalya'da Emekli Öğretmen Karavanda Ölü Bulundu

    Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yaşayan emekli bir öğretmen, park halinde bekleyen dolmuştan çevirme karavanda ölü olarak bulundu. Arkadaşı tarafından hareketsiz şekilde bulunan öğretmenin cansız bedeni, inceleme için Antalya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

  • Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu
    18:41 Salda Gölü yakınında erkek cesedi bulundu

    Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü yakınında, yıkılan eski restoranın su dolu havuzunda bir kişinin hareketsiz olduğu bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, havuzdan çıkarılan kişinin kamyon sürücüsü İsmail Karnak olduğunu belirledi. Karnak'ın cesedi hastaneye kaldırıldı.

  • Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı
    18:41 Bolu'da 20 bin fidan dağıtıldı

    Bolu'da Orman Haftası nedeniyle Valilik Meydanı'nda vatandaşlara 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. İl ve ilçelerde toplam 20 bin adede yakın fidan dağıtıldığı öğrenildi. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında Bolu Kardelen Meydanı'nda düzenlenen fidan dağıtım etkinliğinde 2 bin 500 adet fidan dağıtıldı. Fidan dağıtım etkinliğine Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ve Bolu ilindeki kurum amirleri ile bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri, işletme müdürleri ve kurum personeli katıldı. Ihlamur, karaçam, sarı çam, ceviz, kuşburnu, kestane, mavi ladin, sedir ve kızılcık türlerinden toplam 2 bin 500 adet fidanın ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlikte vatandaşların ilgisi oldukça fazlaydı. Tüm fidanlar kısa sürede tükendi. İl merkezi ve ilçelerde, Orman Haftası dolayısıyla toplam 20 bin fidan dağıtıldığı öğrenildi.


Advertisement