Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık Açıklaması

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Yılda 2,1 milyon ünite kan topluyoruz.

14.07.2016 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Yılda 2,1 milyon ünite kan topluyoruz. Bu rakamı 2017 yılında 3 milyona ulaştırmak için nokta sayılarımızı ve kampanyalarımızı artırıyoruz." dedi.

Kınık, Türk Kızılayı Eskişehir Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının 148 yıldır faaliyet gösteren büyük bir insani yardım kuruluşu olduğunu belirtti. Türk Kızılayının 700 şubesiyle hizmet verdiğine dikkati çeken Kınık, şöyle devam etti:

"Yılda 2,1 milyon ünite kan topluyoruz. Bu rakamı 2017 yılında 3 milyona ulaştırmak için nokta sayılarımızı ve kampanyalarımızı artırıyoruz. Gelecek dönemde Türkiye içinde özellikle Suriyelilerin uyumuna yönelik toplum merkezlerinde yaptığımız çalışmalara ağırlık verilmesi noktasında bir yaklaşımımız olacak. Şu anda 4 olan toplum merkezimizi 20'ye çıkaracağız. Kızılay Kart faaliyetlerimizi, aynı zamanda terör nedeniyle mağdur olmuş vatandaşlarımıza yönelik de artırıyoruz. Özellikle 2015'in aralık ayından bu yana yaklaşık 200 bin terör mağduru vatandaşımıza Türk Kızılayı doğrudan destek verdi. Ramazan ayında ise Türk Kızılayı, Türkiye ve dünyada 2 milyondan fazla kişiye gıda destekleri başta olmak üzere yardım yaptı."

Türk Kızılayının en büyük gençlik kampının Eskişehir'de faaliyete geçeceğini ifade eden Kınık, Türkiye'nin en modern kan merkezini de burada inşa edeceklerini bildirdi.

Kerem Kınık, çalışmalara bilimsel bakış açısı getirilmesi noktasında da Türk Kızılayı Akademisi'nin faaliyetlerine başladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement