Türk Kızılayı, iftar verdi - - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı, iftar verdi -

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "İsrail, bu mübarek ayda Gazze'ye karşı acımasız bir askeri harekat yürütüyor.

20.07.2014 01:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, " İsrail, bu mübarek ayda Gazze'ye karşı acımasız bir askeri harekat yürütüyor. Hepimizin gözleri önünde uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplar yaşanıyor. Kundaktaki bebekler, oyun oynayan çocuklar katlediliyor. Ancak uluslararası toplum ve birtakım güç odakları, olup bitenler karşısında maalesef sessiz kalıyor" dedi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın ev sahipliğinde, Cemile Sultan Korusu'nda iftar verildi.

İftara katılan Bakan Çelik, devleti oluşturan halkın manevi kuvvetinin, devletin ve milletin geleceğinin teminatı olduğunu söyledi. Çelik, Kızılay'ın ülke için milletin manevi kuvvetini taşıyan önde gelen kurumlardan biri olmasından dolayı önemli olduğunu anlattı.

Bakan Çelik, "Kızılay gibi örgütlerde somutlaşan kuvvet, bizim geleceğe yürümemizdeki en büyük yol haritasıdır. Bu, kuşkusuz ülkemiz insanının yardımlaşma ve paylaşma ufkunun somut bir göstergesidir. İçinde bulunduğumuz ramazan ayında ise çok daha başka anlamlar kazanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Osmanlı'dan günümüze ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlaşma kültürünü anlatan Çelik, bugün yalnızca ülkedeki muhtaçlara yardım etmekle kalmayıp, Gazze'den ? Myanmar'a, Somali'den Haiti'ye dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerinin yaralarına merhem olduklarını kaydetti.

Çelik, "2011-2012 yıllarında dünyada dış yardımları artan ülke konumuna gelen Türkiye, bugün 5 kıtada 100'e aşkın ülkede yardım faaliyetleri yürütmektedir" dedi.

- İsrail'in Gazze'ye saldırısı

Bugün ülkenin yanı başında büyük bir dramın yaşandığına dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"İsrail, bu mübarek ayda Gazze'ye karşı acımasız bir askeri harekat yürütüyor. Hepimizin gözleri önünde uluslararası hukuk ve insanlık vicdanının asla kabul etmeyeceği kayıplar yaşanıyor. Kundaktaki bebekler, oyun oynayan çocuklar katlediliyor. Ancak uluslararası toplum ve birtakım güç odakları, olup bitenler karşısında maalesef sessiz kalıyor. Bu yürütülen zalimce savaş Filistin halkını katlettiği gibi, aslında İsrail halkının güvenliğini de tehlikeye sokmaktadır."

Çelik, uluslararası toplumun bir an önce Birleşmiş Milletler öncülüğünde bir araya gelip, kalıcı bir ateşkes sağlanması için İsrail hükümeti nezdinde etkili girişimlerde bulunması gerektiğini vurgulayarak, "Aksi takdirde bu durum, güçlerini giderek artıran kaos mimarlarına yeni bir alan yaratır. Ortadoğu coğrafyasında acılar daha da artacaktır. İsrail'in Gazze'ye karşı düzenlediği saldırı ve benzeri hukuksuz eylemler, meselenin barışçıl yollarla çözüleceğine olan inancı azaltmaktadır. Türkiye, devleti ve milletiyle Filistin halkının yanındadır."

- "Kızılay'ın bayrağı dünyada önemli bir yere sahip"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Kızılay'ın bayrağının dünyada önemli bir yere sahip olduğunu ve Kızılay'ın şefkat elini her yere uzattığını söyledi.

Vali Mutlu "Kızılay, bizim gururla dalgalanan bayraklarımızdan bir tanesi. Gururlandığımız bir şefkat ve merhamet bayrağıdır. Aciz, ihtiyaç içerisinde olan insanlara hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım elimizi uzatmak, medeniyetimizin, inancımızın, değerlerimizin önemli bir özelliğidir. Bunu en iyi temsil eden de Kızılay bayrağımızdır. Bu manada Türk milletinin merhametini ve yardım arzusunu temsil etmektedir" diye konuştu.

Kızılay'ın yardımlarının dünyaya ulaştığına dikkati çeken Mutlu, şunları kaydetti:

"Kızılayımızın yetişmesi gereken afetler ve huzursuzluklar dünyanın hiçbir yerinde olmasın diye ramazan gecesinde yürekten temenni ve duada bulunuyorum. Son zamanlarda yaşadığımız fevkalade üzücü hadiseler, Suriye, Irak, Filistin ve dünyanın her yerindeki acıları yüreğimizde hissederek bir bayram geçireceğiz."

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Kızılay'a toplam 2 milyon 500 lira değerinde bağışta bulunan Edirneli hayırsever Meryem Hadımlı'ya madalyasını takdim etti.

İftara, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan ve Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin ile iş, siyaset, medya ve sanat dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Türk Kızılayı, iftar verdi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı, iftar verdi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement