Türk Kızılayı "İyilik Koşusu"Nun Lansmanı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı "İyilik Koşusu"Nun Lansmanı Yapıldı

Türk Kızılayı "İyilik Koşusu"Nun Lansmanı Yapıldı

ANKARA (İHA) – Türk Kızılayı tarafından 30 Ekim’de düzenlenecek “İyilik Koşusu”nun lansmanı yapıldı.

05.10.2016 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (İHA) – Türk Kızılayı tarafından 30 Ekim'de düzenlenecek "İyilik Koşusu"nun lansmanı yapıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Bu koşunun sadece bir spor müsabakası, sadece bir yarışma olmasının ötesinde anlamları da var. Bu koşudan elde edeceğimiz gelirlerle iyilik yapıyoruz" dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde farkındalık oluşturmak amacıyla uzun yıllardır gerçekleştirilen "İyilik Koşusu"nun Türkiye ayağı olan "Kızılay İyilik Koşusu"nun 2'ncisi, 30 Ekim 2016 tarihinde Ankara 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'nda yapılacak. Organizasyonun basın lansmanına Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Olimpik Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği Başkanı Nazmi Avluca ve milli sporcular katıldı.

Bir önceki koşunun ilk olmasından dolayı katılımın düşük olabileceğini düşündüklerini ifade eden Kızılay Genel Başkanı Kınık, "Çok coşkulu ve profesyonel bir katılımla gerçekleştirdik. Bu koşuyu da inşallah daha profesyonel ve katılımla gerçekleştireceğiz. Çünkü bu koşunun sadece bir spor müsabakası, sadece bir yarışma olmasının ötesinde anlamları da var. Bu koşudan elde edeceğimiz gelirlerle iyilik yapıyoruz. Kızılay'ın halihazırda devam etmekte olan pek çok projesine bu koşuya katılan sporcularımız, sporseverlerimiz destek veriyorlar. Sevgi bohçasıyla, yeni doğmuş bebeklere destek oluyorlar, aşevlerimize yardım ederek ihtiyaç sahibi insanların kursaklarına lokma oluyorlar, mültecilerin dramlarına merhem oluyorlar. Dolayısıyla bu iyilik koşusu bir yarış, aynı zamanda da iyilik biriktirmek için farklı bir imkan. Bütün sporseverleri, özellikler bütün Ankaralıları, herkesi 30 Ekim'de Kızılay Meydanımızdan başlayacak olan iyilik koşumuza bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TAF Başkanı Fatih Çintimar ise, "Kızılay'ın iyilik serüveni ilelebet devam edecek. Bunun içerisinde TAF olarak, 'İyilik için Koş' projesi içerisinde olabilmek atletizm camiası adına büyük bir onurdur. Ben bu anlamda Türk Kızılayı'na teşekkür ediyorum. Sporların anasıyla ve bütün branşlarıyla bir araya gelip Ankara'nın göbeği Kızılay'da böyle bir koşuyu düzenlemek, yapmak; böyle bir duyarlılığı, yürüyorken yürüyebilmek, koşuyorken koşabilmenin farkındalığını oluşturabilecek bir projeyle inşallah hep birlikte koşabiliyorken koşmanın tadını çıkarıp TAF ve diğer federasyonlarımızla birlikte Kızılayımız ile birlikte inşallah en güzelini yapacağız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Türk Kızılayı ile Türkiye Atletizm Federasyonu ve Olimpik Paralimpik Sporcular Kulübü Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı 'İyilik Koşusu'Nun Lansmanı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement