Türk Kızılayı, Ukrayna'ya İnsani Yardım Yapacak - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı, Ukrayna'ya İnsani Yardım Yapacak

Ateşkesin yürürlüğe girdiği Ukrayna'ya Türkiye'den ilk insani yardım Türk Kızılayı aracığıyla gerçekleşecek.

26.02.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ateşkesin yürürlüğe girdiği Ukrayna'ya Türkiye'den ilk insani yardım Türk Kızılayı aracığıyla gerçekleşecek.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, 100 ailenin ihtiyacını karşılayacak 1 tır insani yardım malzemesi, Haydarpaşa Limanı'ndan hareket edecek gemiyle Ukrayna'ya gönderilecek.

Ukrayna Afet ve Acil Durum Bakanlığı, Türkiye'den yaklaşık 1 yıldır yaşanan çatışmalarda yerlerini terk etmek zorunda kalan ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Ukraynalılar için yardım talebinde bulundu.

Hazırlıklarını tamamlayan Türk Kızılayı, sağlanan ateşkesin ardından harekete geçti. 100 kışlık çadır, bin battaniye, 100 mutfak seti ve 100 ısıtıcıdan oluşan 1 tır yardım malzemesi gemiyle gönderilecek.

Yardımlar, Türkiye'nin ve Türk Kızılayı'nın Ukrayna'ya bugüne kadar gönderdiği ilk insani yardım. Ukrayna'ya 2 Mart'ta ulaşması planlanan gemideki yardım malzemelerini, Afet ve Acil Durum Servisi teslim alacak.

Geminin hareketinden önce yarın Haydarpaşa Limanı'nda Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek'in de katılacağı tören düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı, Ukrayna'ya İnsani Yardım Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • tolga.yusuf: arkadaşlar ukraynanın donetsk ve lugansk bölgelerine, Türkiye den yardım gönderen herhangi bir kuruluş veya yardım organizasyonu varmı? Bilenlerin burada belirtebilirlermi? bu Bölgelere nasıl yardım gönderebiliriz? 1 0 Yanıtla
  • tolga.yusuf: Türk Kızılayından ricam Yardımları Donetsk e göndersinler, ambargo altında yaşamaya çalışan emekli maaşlarını alamayan, okulları hastaneleri bombalanan insanlara yardım göndersinler 1 0 Yanıtla
  • tolga.yusuf: Donetsk ve lugansk bölgelerine yardım gönderelim. insanların evleri hastaneleri bombalandı, eşyasız yemeksiz yaşamaya calısıyorlar, ukrayna ambargosundan dolayı hastanelerde ilaç yok, marketlerde su ve temel gıda maddesi sıkıntısı var. yardım gönderebilecek veya yardım edebilecek kişilerin organize olmasını diliyorum. 1 0 Yanıtla

Advertisement