Türk Kızılayına Iraklı Doktordan Anlamlı Bağış - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Kızılayına Iraklı Doktordan Anlamlı Bağış

Londra'da yaşayan Iraklı doktor, Türk Kızılayının sığınmacılara yaptığı yardımlardan etkilenerek 10 bin dolar bağış yaptı.

12.01.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - Londra'da yaşayan Iraklı doktor, Türk Kızılayının sığınmacılara yaptığı yardımlardan etkilenerek 10 bin dolar bağış yaptı.

Yaklaşık 15 yıl önce Londra'ya yerleşen doktor Abdullah El Hasso, bir süre önce Bolu'da yaşayan kuzeni Tevfik Kasap'ı ziyaret etti. Türk Kızılayının sığınmacılara yardımlarından etkilenen Hasso, derneğin Bolu şubesine giderek yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türk Kızılayının kendi vatandaşlarının yanı sıra Irak ve Suriye'de yaşanan iç savaş dolayısıyla ülkesini terk eden milyonlarca insana da yardım eli uzattığını öğrenen Hasso, Londra'ya döndükten sonra Türk Kızılayı Bolu Şubesine 10 bin dolar bağışta bulundu.

Teşekkür plaketi verildi

Bunun üzerine, Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka tarafından Hasso'ya teşekkür plaketi hazırlandı. Plaket, doktor Hasso'ya ulaştırılmak üzere kuzeni Kasap'a takdim edildi.

İka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının sınırlarda yaşanan insani dramları görmezden gelemeyeceğini ve gelmediğini söyledi.

Dünyanın neresinde olursa olsun bir insan çığlığı olduğunda Türk Kızılayının orada olmayı ve oradaki insanlara yardım etmeyi görev kabul ettiğini anlatan İka, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda da Türk Kızılayı, Türk milletinin en güzel örneğini gösterdiği şefkat ve merhamet elidir. Bu doğrultuda kardeşimiz kabul ettiğimiz Suriye ve Irak halklarından sınırlarımıza gelen insanlarımıza da yardım etmeyi doğal olarak bir görev kabul ettik. Mart 2011'den itibaren başta Yayladağı olmak üzere 10 farklı kampta, 10 farklı ülkeden gelen insanlara, 23 farklı bölgede yardımlarda bulunulmaya başlandı. Gelinen nokta itibarıyla çok sayıda geçici sığınmacı, mültecinin ülkemizde çeşitli yardımlarla ve kendi imkanlarıyla yaşadığını gördük. Bolu'da da çok sayıda sığınmacı insanımız var. Bunların bir kısmı kendi ihtiyaçlarını karşılıyor, bir kısmı da yardıma ihtiyaç duyan insanlarımız. Öyle aileler görüyoruz ki bu konuda sesiz ve duyarsız kalabilmemiz mümkün değil."

Bağışta bulunan Iraklı doktorun kuzeni Kasap ise Hasso'nun Türk Kızılayına yardımda bulunmasından mutluluk duyduğunu aktararak sığınmacılara yapılan yardımlardan ve konukseverliğinden dolayı Türk halkına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Kızılayına Iraklı Doktordan Anlamlı Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement