Türk Kızının Başarısı - Son Dakika
Güncel

Türk Kızının Başarısı

Türk Kızının Başarısı

Dha DIŞ HABER - Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan 19 yaşındaki Hüdanur Bayraktaroğlu eğitim gördüğü Gesamtschule Bremen-Ost'u birincilikle bitirdi.

22.06.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER -

Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan 19 yaşındaki Hüdanur Bayraktaroğlu eğitim gördüğü Gesamtschule Bremen-Ost'u birincilikle bitirdi. Yüzlerce öğrenci arasından en iyi dereceyi elde eden Bayraktaroğlu lise bitirme sınavını da (Abitur) 1.0 ile tamamladı. Ders ortalaması 839 olan, lise bitirme sınavını 1.0 ile geçen Türk kızı Bremen'in en başarılı öğrencilerinden birisi oldu. Cuma günü okulda düzenlenecek törenle diplomasını alacak olan Hüdanur çocuk doktoru olmayı hedeflediğini söyledi.

EN İYİ EĞİTİM VEREN ÜNİVERSİTEDE OKUMAK İSTİYOR

Eğitim gördüğü Gesamtschule Bremen-Ost'ta ikinci kez okul birinciliği elde etme başarısı gösterdiğini anlatan Hüdanur Bayraktaroğlu, "Ben 10. sınıfta da okul birincisi oldum. Başarım benim kadar ailem ve öğretmenlerimi çok sevindirdi. Bundan sonra tıp eğitimi almak istiyorum. Çocuk doktoru olmayı hedefliyorum. İmkanım olursa eğitimimi en üst düzeye kadar sürdürmek istiyorum. Almanya'nın en iyi üç üniversitesine başvuruda bulundum. Bu üniversitelerden birinden haber bekliyorum" dedi.

ÇİZİM YAPMAYI KİTAP OKUMAYI SEVİYOR

Küçüklüğünden beri çizim yapmaya karşı bir ilgisi olduğunu, boş zamanlarında da bu hobisini geliştirdiğini belirten Bayraktaroğlu, "Resim yapmayı ve kitap okumayı çok seviyorum. Eğer doktor olmayı seçmeseydim ressam olurdum. Ben evde zaman geçirmeyi seven birisiyim. Almanca, Fransızca, İngilizce, Farsça dillerini iyi derecede biliyorum. Şu anda da çok mutluyum" diye konuştu.

KIZIMLA GURUR DUYUYORUM

Kızı Hüdanur'la gurur duyduğunu dile getiren 4 çok babası Sivaslı Bünyamin Bayraktaroğlu, "Kızımla gurur duyuyorum. O küçüklüğünden beri başarılı bir öğrenci. Ben baba olarak hep yanında oldum. Onunla yakından ilgilendim. Okulda, evde dersleriyle ilgilendim. Kızım şımarık birisi değildir ben de şımartmadım. Çocuklarımı çok seviyorum. Allah herkese böyle başarılı evlatlar versin. Kızımın vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Kızım doktor olmayı istiyor. Tıp çok masraflı bir dal. Burs vermek isteyen hayırsever iş adamlarımız olursa yok demeyiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Hüdanur'un açıklamaları

-Bünyamin Bayraktaroğlu'nun açıklamaları

-Hüdanur'un başarı belgesi

-Hüdanur'un görüntüleri

-Resim (mu-huda 1-2) - Olan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Kızının Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement