Türk Konseyi ve Dtö "Turizmi" Pekiştirecek - Son Dakika
Güncel

Türk Konseyi ve Dtö "Turizmi" Pekiştirecek

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın üyesi olduğu kısa adı Türk Konseyi olan "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi" turizm alanındaki çalışmalarını genişletmek için Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (DTÖ) ile ikili işbirliği protokolü imzaladı.

26.06.2015 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan'ın üyesi olduğu kısa adı Türk Konseyi olan "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi" turizm alanındaki çalışmalarını genişletmek için Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (DTÖ) ile ikili işbirliği protokolü imzaladı. 2009 yılında kurulan Türk Konseyi'nin Genel Sekreteri Ramil Hasanov ve beraberindeki heyet bugün merkezi Madrid'de olan DTÖ'ye gelerek Genel Sekreter Talep Rifai ile görüşmeler yaptı.

DTÖ Genel Sekreteri Talep Rifai ile imzalanan ikili işbirliği protokolü sonrasında AA muhabirine demeç veren Türk Konseyi Genel Sekreteri Hasanov, "Bu protokol, resmi olarak DTÖ ile işbirliğinin başlatılması açısında müthiş bir imkandır. Bugünden itibaren yürürlüğe giren protokol ile biz DTÖ'nün Dünya Turizm Bakanları Toplantıları'na katılabileceğiz, DTÖ de Türk Konseyi'nin turizm alanındaki toplantılarına iştirak edebilecek. Ayrıca DTÖ'nün tecrübeli elemanları da çalışmalarımıza katkı sağlayacaklardır" dedi.

164'ten fazla ülkenin üyesi olduğu DTÖ ile başlayan yeni işbirliğinin Türk Konseyi'nin "İpek Yolu Tur Paketi" projesine de çok büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Genel Sekreter Hasanov, "DTÖ aracılığıyla bu tur paketini dünya çapında çok iyi bir şekilde lanse edebiliriz. Onların tecrübelerinden faydalanabilir, projeyi çok daha verimli  hale dönüştürebiliriz" açıkalamasında bulundu.

"Bu protokolün hem Türk Konseyi hem de DTÖ için büyük faydaları olacağını düşünüyorum" diyen Hasanov, birlikte yeni ortak projeler yürütüleceğini ve Türk Konseyi ve DTÖ'nün birbirini destekleyeceğini ifade etti.

2018 Aralık ayına kadar yürürlükte kalacak protokolün eğer her iki kurumdan bir itiraz gelmezse yenilenebileceği de bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Konseyi ve Dtö 'Turizmi' Pekiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement