Türk Lezzetleri 'Anadolu' ve 'Lezzix'le Dünyaya Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk Lezzetleri 'Anadolu' ve 'Lezzix'le Dünyaya Açılıyor

Türk Lezzetleri \'Anadolu\' ve \'Lezzix\'le Dünyaya Açılıyor

Çorumlu işadamı Mustafa Boyraz, Anadolu lezzetlerini dünyaya tanıtmak için harekete geçti.

28.12.2014 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorumlu işadamı Mustafa Boyraz, Anadolu lezzetlerini dünyaya tanıtmak için harekete geçti.

Bu amaç doğrultusunda bazı Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinde piyasa araştırması yapan işadamı Mustafa Boyraz, kurduğu Anadolu ve Lezzix markaları ile Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerine lavaş, yufka, baklava, sigara böreği, zeytinyağı ve çiğ köfte ihracatına başladı. Boyraz, Lezzix ile Avrupa menşeli, Anadolu markası ile de yöresel tatlı ve lezzetlerin üretimini gerçekleştiriyor.

İsviçre'de yapılanmalarını tamamladıklarını, bir depo ve üretim ofisi kurduklarını dile getiren Boyraz, bu ülkedeki tüm marketlerde artık Anadolu topraklarına ait lezzetlerin satışa sunulduğunu söyledi.

Türkiye'de üretilen ürünlerin Almanya'nın kuzey bölgesine dağıtılması için Manheim'de bir firma ile Avusturya ve Güney Almanya'ya dağıtımı noktasında BK Gbr firmasıyla distribütörlük sözleşmesi imzaladıklarını dile getiren Boyraz, 2015 yılında Almanya'nın dörtte birine ürün gönderimi yapacaklarını belirtti.

MÜNİH'E ÇİĞ KÖFTE ÜRETİM TESİSİ

Almanya'nın Münih kentine ise çiğ köfte üretim tesisi kurduklarını açıklayan Boyraz, yeni yılla birlikte başta Münih olmak üzere Almanya genelinde 30 şube açmayı planladıklarını hedeflediklerini bildirdi. Boyraz, Eylül ayında Münih Ticaret Ateşesi Dr. Cevdet Baykal'ın da katıldığı bir toplantı ile Türk lezzetlerinin Alman firmalara tanıtımını yaptıklarını kaydetti.

İsviçre, Almanya, Dubai ve Çin'e ihracat yapmaya başladıklarını anlatan Boyraz, "İhracatımızın büyük bir bölümünü İsviçre'ye gerçekleştiriyoruz. 2015 yılında Dubai'ye çiğ köfte ihracatı noktasında çalışmalarımız olacak. Bölgesel temsilcilikler yapmayı planlıyoruz. Avrupa'da yoğun bir Türk nüfusu var. Türk tatlıları olsun ya da hamur işlerine Türkler kadar yabancıların da ilgisi var. Gittiğimiz ülkelerde artık Türk tatlarını yabancıların da benimsediğini gördük" dedi.

"TÜRKİYE'NİN 500 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT HEDEFİNE 1 DOLAR KATKIDA BULUNURSAK NE MUTLU BİZE"

Türkiye'nin dış ticarette 2023 hedeflerine dikkat çeken Boyraz, "Türkiye'nin 2023 hedefleri arasında yer alan 500 milyar dolarlık ihracat hedefine bizde 1 dolar katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Biz kaliteli ürünü uygun fiyata satmaya çalışıyoruz. Bu konuda devlet desteği var. Ancak yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları da destek vermeli. İşadamlarına networklarını kullandırmalı. Yurt dışına açılmamızda MÜSİAD'ın büyük katkıları oldu. Ayrıca bunun yanı sıra 2016 yılında Türkiye'de et, salam, sosis üretimi yapan bir tesis kurmakta planlarımız arasında yer alıyor" diye konuştu. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Lezzetleri 'Anadolu' ve 'Lezzix'le Dünyaya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement