Türk Milli Takımı Şampiyon Oldu - Son Dakika
Spor

Türk Milli Takımı Şampiyon Oldu

Türk Milli Takımı Şampiyon Oldu

Kağıthane Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği 12. Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası sona erdi.

03.05.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane Belediyesi'nin ev sahipliğini üstlendiği 12. Uluslararası Türk Dünyası Fevzi Şeker Güreş Turnuvası sona erdi. Yahya Kemal Spor Kompleksi'nde 2 gün boyunca devam eden turnuvaya ulusal ve uluslararası birçok sporcu katıldı.

10 adet farklı kilo kategorisinde gerçekleşen mücadelelerde Türk Milli Takımı ve İstanbul Karması Takımı büyük bir başarı gösterdi. 42 ve 69 kilo kategorileri hariç tüm kategorilerde Türk sporcular liderlik kupasını almayı başarırken, takımlar bazında da Türk Milli Takımı turnuvayı ilk sırada tamamladı.

Turnuvanın ilk gününe katılan ve ilk gün sonunda sporculara madalyalarını takdim eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, "Ülkemizin yetiştirdiği çok önemli bir spor adamımız Fevzi Şeker, spora hizmet ederken hayatını kaybetti. Biz Fevzi Şeker'e teşekkür ve vefa duygusuyla kendisinin ismiyle güreş organizasyonlarımızı sürdürüyoruz. Uluslararası bir boyuta ulaştı. Bu da bizim açımızdan mutluluk verici çünkü bugün 10 ülkenin 150'ye yakın sporcusu burada yarışıyor. Bu organizasyonlarla gençlerimize örnek olmaya çalışıyoruz. Gelecekte de gençlerimizin ülkemizi en iyi şekilde uluslararası turnuvalarda temsil etmesi ve olimpiyatlara hazırlanması için bir alt yapı oluşturuyoruz" dedi.

Türkiye'nin dışında; Bulgaristan, Ukrayna, Kosova, Bosna Hersek, KKTC, Kırgızistan, Kazakistan, Makedonya ve Azerbaycanlı sporcuların da mücadele ettiği turnuvaya İstanbullular yoğun ilgi gösterdi. Özellikle final müsabakaları büyük bir heyecana sahne olurken mücadeleyi galip bitiren Türk sporcular salondan büyük alkış aldı. Daha sonra gerçekleşen kupa seremonisinde büyük bir sevinç yaşayan Türk Milli Takımı güreşçileri renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Turnuvanın bireysel şampiyonları

42 Kilo - Terzi Sergei (Ukrayna)

46 Kilo - Emin Çevik (İstanbul Karması)

50 Kilo - Ahmet Duman (İstanbul Karması)

54 Kilo - Emre Kural (İstanbul Karması)

58 Kilo - Salim A. Yiğit (Türk Milli Takımı)

63 Kilo - Faruk Çayır ( Türk Milli Takımı)

69 Kilo - Tasim Durgut ( Bulgaristan)

76 Kilo - Barış Doğan (Türk Milli Takımı)

85 Kilo - Ünal Karabacak (Türk Milli Takımı)

100 Kilo - Samet Kurban (Türk Milli Takımı)

Takımlar bazında sıralama

Türkiye Milli Takımı - 91 Puan

İstanbul Karması - 86 Puan

Bulgaristan - 49 Puan

Ukrayna - 27 Puan

Kosova - 23 Puan

Makedonya - 21 Puan

Azerbaycan - 14 Puan - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türk Milli Takımı Şampiyon Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı
    17:34 Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları 5. ayak mücadelesi sağanak altında start aldı

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen Marmaris MIYC Kış Trofesi Yat Yarışları'nın 5. ayak yarışları sağanak altında başladı. 34 yelkenli yat ve 300 sporcu yarışlara katıldı. Yatlar, rüzgara göre belirlenen parkurda mücadele etti ve finişe geldi. İlk gün hava şartları nedeniyle tek yarış yapıldı. Yarışlar yarın koy içi ve koy dışında gerçekleştirilecek yarışlarla tamamlanacak.

  • Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı
    17:28 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü, Patnos YİBO oyuncularını kutladı

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Erzurum'da düzenlenen Okul Sporları Yıldız Erkekler Futsal Bölge Müsabakalarında grup birincisi olan Patnos YİBO oyuncularını tebrik etti. Kökrek, oyuncuların gösterdiği azim ve mücadeleden gurur duyduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.

  • Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı
    16:54 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası Bilecik'te Başladı

    Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası'nın 1. Ayak Yarışları Bilecik'te başladı. Yarışlar öncesi magazin startı etkinliği düzenlendi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.


Advertisement