Türk Mühendisliği Gövde Gösterisine Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk Mühendisliği Gövde Gösterisine Hazırlanıyor

Milli gemi, bölgesel uçak gibi çok sayıda önemli projeyi yürüten STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), High Tech Port Fuarı'nda mühendislik birikimi ve gücüyle ortaya çıkan ürünleri görücüye çıkaracak.

02.10.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli gemi, bölgesel uçak gibi çok sayıda önemli projeyi yürüten STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), High Tech Port Fuarı'nda mühendislik birikimi ve gücüyle ortaya çıkan ürünleri görücüye çıkaracak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Katar'ın başkenti Doha'da 6-8 Ekimde düzenlenecek fuara, Türkiye'nin en önemli mühendislik ve danışmanlık firmalarından olan STM de katılacak.

Fuar, Türkiye'nin ileri teknoloji üreten firmalarını ve hedef pazarları bir araya getirecek. STM, deniz projeleri başta olmak üzere danışmanlık, teknoloji ve siber güvenlik alanında geliştirdiği ürün ve çözümleriyle fuarda yer alacak. Şirket, savunma sanayinin hemen her alanında farklı rollerle çalışarak, görev sistemlerinden deniz platformlarına, siber güvenlikten sivil havacılığa kadar pek çok alanda ürün ve hizmetler sunuyor.

Şirket, MİLGEM Projesi kapsamında, Türkiye'de ilk defa günümüz teknolojisine uygun, yüksek standartlara sahip, komplike bir su üstü harp gemisinin inşa edilmesini sağladı. Deniz platformlarında devam eden projelerden MİLGEM 3 ve 4'de dizayn, entegrasyon, lojistik, tedarik ve inşa açısından STM'nin üstlendiği kritik sorumluluklar, başarısında önemli rol oynuyor.

Pakistan'da Denizde İkmal Gemisi Projesini tamamlamak üzere olan STM, bu projedeki ilerlemeyi de sorunsuz sürdürüyor. Diğer yandan devam eden Yeni Tip Denizaltı Projesi'nde, denizaltı teknolojilerindeki yerli katkının artırılması, tasarım ve sistem entegrasyon yeteneklerinin geliştirilmesi ve entegre lojistik destek gibi STM'nin üstlendiği görevler, milli denizaltı projesine çok önemli katkılar sağlayacak.

Bölgesel Uçak Programı'nın ana yüklenicisi olarak görevlendirilen STM, program yönetimi alanındaki önemli birikimiyle sürece katkıda bulunacak. 2017'de testlerine başlanarak 2019'da ticari uçuşlarına başlaması öngörülen yerli uçaklarda STM'nin en başta gelen uzmanlık alanlarından biri olan sertifikasyon, projeye büyük katkılar sağlayacak.

Danışmanlık alanındaki faaliyetleriyle savunma sanayi projelerinde yerli katılım oranını artıran STM'nin, siber güvenlik, büyük veri, deniz ve hava platformları konusundaki kritik çözümleriyle Katar'daki fuarda yeni ortaklıklara imza atması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Mühendisliği Gövde Gösterisine Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement