Türk Öğretmen Polat'ın Serbest Bırakılması - Son Dakika
Yerel

Türk Öğretmen Polat'ın Serbest Bırakılması

Türkmenistan'da bir süredir tutuklu olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine serbest bırakılan Hacı Hamit Hamdi Polat isimli Türk öğretmen Malatya'ya geldi.

08.11.2014 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkmenistan'da bir süredir tutuklu olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine serbest bırakılan Hacı Hamit Hamdi Polat isimli Türk öğretmen Malatya'ya geldi.

Polat, Malatya Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılandı. Polat ile yakınları arasında duygusal anlar yaşandı.

Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya'ya geldiği için çok mutlu olduğunu belirterek, "En başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Milli Eğitim Bakanımıza emeği geçen tüm insanlara yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Polat ailesinin 4 çocuğundan 1,5 yaşındaki Muhammet Ali ve 5 yaşındaki Ecrinnaz ve eşi Müberra Polat da babalarıyla birlikte geldi.

Hacı Hamdi Hamit Polat, Türkmenistan'da Aşkabad Türk İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yaptığı sırada bir öğrenciyi dövdüğü iddiasıyla 20 Mayıs 2014'te tutuklanmış ve 2 yıl hapse mahkum olmuştu. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen talep üzerine, Polat'ın serbest bırakılmasını sağlamış, Polat, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte İstanbul'a gelmişti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Öğretmen Polat'ın Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement