Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Amasya'nın Merzifon, Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde tören düzenlendi.

10.04.2014 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü nedeni ile Merzifon, Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerinde tören düzenlendi.

Merzifon Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Komiser Yardımcısı Cihat Alkan, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın en hassas kamu düzeni olan güvenlik hizmetini büyük bir özveri içinde demokratik ve profesyonel normlar çerçevesinde yerine getirdiğini ifade etti.

Alkan, "Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden beri, kuruluşunun her aşamasında, vatanın her karış toprağında hizmet etmiş ve hizmet vermeye de devam edecektir" dedi.

Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) öğrencilerinin okuduğu şiirlerle devam eden törende, çeşitli spor dallarında düzenlenen turnuvalarda dereceye giren POMEM öğrencilerine madalyaları verildi.

Törenin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kokteyl verildi.

Kutlamalara Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Koray Uz, Belediye Başkanı Alp Kargı, Başsavcı İbrahim Of, POMEM Müdürü Süleyman Gür, İlçe Emniyet Müdür Vekili Turgut Akgül, Jandarma Komutanı Zekeriya Açıkgöz, daire müdürleri ve emniyet mensupları katıldı.

Gümüşhacıköy

Gümüşhacıköy ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören çelenk sunumu ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Başpolis Memuru Sami Koşmaz, "Türk milletinin sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk iİlke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından törende bir polis memurunun çocuğu Buse Azime Kuran, "Onlar Polisti" adlı şiiri okudu.

İlçe Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, program sonunda Emniyet lokalinde Kaymakam Ömer Said Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Özgür Çelik, Belediye Başkanı Zehra Özyol, kurum müdürleri ve daire amirlerini ağırladı, tebrikleri kabul etti.

Taşova

Taşova ilçesinde Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Sönmez, "Emniyet Teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir. Hukuk devletinde polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için zalim değildir, adaletlidir, korkulan değil güvenilen bir güçtür. Polisin olayları önlemesi, suçluların yakalanabilmesi için halk desteğinin önemi ile polis - vatandaş diyaloğunun ne kadar iyi olursa başarıya o denli ulaşacağının bilinmesi gerekir. Kendi huzuru ve dolayısı ile hepimizin huzuru için halkımız polisine güvenmeli ve yardımını esirgememelidir" dedi.

Törene Garnizon Komutanı Üsteğmen Alper Soner Serin, Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Sakar, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Ziya Burak Gürgah, AK Parti İlçe Başkanı Tekin Sobacı, İl Genel Meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, kurum müdürleri, vatandaşlar ve polisler katıldı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement