Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Ordu'nun Fatsa ve Çatalpınar ilçelerinde tören düzenlendi.

10.04.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Fatsa ve Çatalpınar ilçelerinde tören düzenlendi.

Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Haluk Yıldız, Hükümet Konağı önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Garnizon Komutanı Salih Gödek, Jandarma Komutanı Halit Gülten, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı İsmet Balık ile daire amirleri ve polis memurları katıldı.

Çelenk sunma töreninin ardından Hükümet Konağı önündeki alanda resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürü Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın 169 yıldır şan, şeref ve kahramanlıklarla görevini yaptığını belirtti.

Fatsa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Toplum huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşlarımızın temel hak ve hürriyetlerinin korunması, kanun hakimiyetinin ve devlet otoritesinin tesisi gibi birçok hayati görevleri üstlenmiş olan teşkilatımız 169 yıl önce 10 Nisan 1845 tarihinde kurulmuş ve 1937 yılında 3201 sayılı emniyet teşkilatı kanunu ile bugünkü son ve modern şeklini almıştır. Türk polisi bu kutsal görevi çağın teknolojisini kullanarak, sürekli kendini yenileyerek ve geliştirerek hukuk kuralları içinde Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, layık ve sosyal hukuk devleti bilinci ile mesai kavramı gözetmeksizin en iyi ve en verimli şekilde yerine getirmeye devam etmektedir.  Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmakla şeref duyduğum emniyet teşkilatımızın 169. kuruluş yıl dönümünde hatıralarına daima kalplerimizde yaşattığımız aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor ve görevi başında bulanan teşkilat mensuplarımıza, eş ve çocuklarına sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum."

Çatalpınar

Çatalpınar'da da ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Algan, aziz Türk halkının sevgisini ve güvenini en üst düzeyde kazanmanın haklı onurunu taşıyan Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Emniyet teşkilatının, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlendiğini ifade eden Algan, "Ülkemizde huzur ve güvenin sağlanmasında kazanılan üstün başarı, halkımızın polisine olan haklı güvenini ve manevi desteğini bir kat daha arttırmıştır. Türk polisi düzeni sağlayan, huzur veren, kol kanat geren, örnek olan ve yardım eden, korkulan değil, güvenilen bir kuruluştur. Türk polisi sizden birisidir, sizin için vardır. Türk polisi, gücünü Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları, halkının güveni ve desteğinden alır" dedi.

Konuşmanın ardından konuklara ikramlarda bulunuldu. Daha sonra Kaymakam Cüneyt Caner, başarılı polis memurlarına üstün başarı belgesi takdim ederek başarıların devamını diledi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement