Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 170’inci yıl dönümü Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen anlamlı programla kutlandı.

09.04.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci yıl dönümü Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen anlamlı programla kutlandı. Programda emniyet mensuplarına karanfil verildi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci Kuruluş Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar'da da düzenlenen programla kutlandı. Programa katılan emniyet mensuplarına, şehit yakınlarına ve gazilere karanfil verdi.

Kutlama programı İSTOÇ Cami İmam Hatibi Hasan Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, insanlarla uğraşmanın zorluğuna dikkat çekti. Polisin, halkın her kesimine hizmet verdiğini ve güvenliğini sağladığını kaydeden Çakır, "Bakış açınız ve düşünceniz ne olursa olsun emniyetçi olmak farklı bir anlam ifade ediyor. Herkes evine dinlenmeye giderken, polis çalışmak için evinden çıkıyor. Herkes evinden işine gitmek üzere çıkarken yine polis yorgun halde nöbetten dönüyordur" diye konuştu.

"ŞEHİT YAKINLARI BİZE EMANETTİR"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak için görev yaparken şehit düşen polislere Allah'tan rahmet dilediğini belirtti. Gazi polislere de uzun ve sağlıklı ömürler temennisinde bulunan Çağırıcı, şöyle konuştu: "Vatanını her şeyin önünde tutan ve gerektiğinde canını ortaya koyan kahraman polislerimizden bugüne kadar hep onurla bahsettik. Şehit yakınları onlardan bize emanettir. Şehitlik öyle yüce bir rütbedir ki, her mertebenin üzerindedir."

Bağcılar'da huzuru korumak amacıyla kurum ve kuruluş farkı gözetmeksizin birlikte hizmet verdiklerini ifade eden Çağırıcı, "Bağcılar'ı evimiz Bağcılarlı hemşehrilerimizi ailemiz gibi görüyoruz. Hizmetin de başarının da temeli burada oluşuyor. Her geçen gün ilçemizde farklı hizmet ve güzelliklerden bahsediyoruz. Bağcılar Türkiye'nin tam bir mozaiğidir. Bağcılar gönül dostlarından oluşuyor" diye konuştu.

Başkan Çağırıcı, teröristlerce şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rahmetle andıklarını da belirtti. Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı ise Emniyet Teşkilatı'nın kuruluşundan bu yana kendisini görevine adadığını ve her yerde cansiperane mücadele verdiğini söyledi.

2 bin 500 yıllık devlet geleneğini esas aldıklarının altını çizen Bursalı da şunları söyledi: "Bağcılar'a hizmet ederken, herkesi kendi ailemizden ayırmayarak sorunları gidermeyi şiar edinmişiz. Halkın güvenliğini koruyan polis aynı zamanda güçsüzlere de yardım etmektedir."

EMNİYET MENSUPLARINA KARANFİL DAĞITILDI

Program sırasında Kaymakam Çakır, Başkan Çağırıcı ve İlçe Emniyet Müdürü Bursalı programa katılan emniyet mensupları ve yakınlarına karanfil verdi. Programda Neyzen Serkan Eröz de mini bir konser verirken program sonunda İlçe Müftüsü Sula tüm şehitler için dua etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 170'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement