Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı\'nın 170. Kuruluş Yıldönümü

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

10.04.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü törenle kutlandı.

Hava şartlarının yağışlı olması nedeniyle İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini ile ilgili konuşma yapan İlçe Emniyet Müdürü Kazım Kaman, "Polis teşkilatımız devletimizin en önemli kurumları arasındadır. Modern donanımıyla ülkemizin polis teşkilatı, yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması gibi devletin asli görevlerini 170 yıldır yerine getirmektedir. Türk Polis Teşkilatı'nın hedefi; toplumsal barışı sağlanmış, kalkınmasını gerçekleştirmiş, huzurlu ve güvenli bir Türkiye'dir. Kurulduğu günden itibaren büyük bir değişim yaşayan teşkilatımızın bugün geldiği nokta her türlü takdirin üzerindedir. Kurulduğu günden itibaren teşkilatımız kendisini sürekli yenilemiş ve yenilemeye devam edecektir. Ancak unutulmamalıdır ki Türk polisinin en önemli güç kaynağı, halkın güveni ve desteğidir. Çünkü günümüzde polisin başarısı, suç ve suçlulukla mücadelede halkımızla geliştirilen ilişkiler ölçüsünde onlardan alınan desteğe bağlı bir hale gelmiştir. Devlet ile vatandaş arasındaki diyalogun en önemli basamaklarından birini oluşturan polis teşkilatı, ilçemizde de vatandaş odaklı kamu hizmeti anlayışıyla çalışmalarını yürütmektedir. Unutulmamalıdır ki toplumu ile bütünleşmeyen bir kurumun başarı şansı asla yoktur. Ayrıca kurulumu devam eden MOBESE sistemi, ilçemizde güven ve huzurun sağlanmasında kullanacağımız bir araç olacaktır. Bu anlamlı ve önemli gün vesilesiyle emniyet teşkilatımızın 170'inci yıldönümünü kutlar, görevleri uğruna canlarını çekinmeden veren aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

Törene; Adilcevaz Belediye Başkanvekili Necmettin Boz, Başkan Yardımcısı İzzet Ekem, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Mesut Başkurt, Adilcevaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Murat Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Kaman, AK Parti İlçe Başkanı A. Hamdi Tutçu, kamu kurum amirleri, polisler, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun yıldönümü dolayısıyla düzenlenen voleybol turnuvasında dereceye giren okulların yanı sıra, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödül verildi.

Kutlama programının ardından düzenlenen konvoy sonrası Polis Haftası kutlamaları İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında devam etti. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatı'nın 170. Kuruluş Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement