Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet güçlerinin, vatanı koruma mücadelesinden, azminden ve kararlılığından hiçbir şekilde geri adım atmayacağını kaydederek, "Ali Fehmi gibi tarihe adını yazdırmaya, vatanın bağrına sıra dağlar gibi düşmeye talip milyonlarca Alilerin, Fehmilerin beklediğini ifade ediyorum.

06.04.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, emniyet güçlerinin, vatanı koruma mücadelesinden, azminden ve kararlılığından hiçbir şekilde geri adım atmayacağını kaydederek, "Ali Fehmi gibi tarihe adını yazdırmaya, vatanın bağrına sıra dağlar gibi düşmeye talip milyonlarca Alilerin, Fehmilerin beklediğini ifade ediyorum." dedi.

Uzunkaya, Birinci Dünya Savaşı döneminde Urla'da görev yapan ve gösterdiği kahramanlıkla bilinen polis Ali Fehmi Efendi için Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Urla Ali Fehmi Efendi Parkı'nda düzenlenen anma törenine katıldı.

Polis Ali Fehmi Efendi'nin yaklaşık 100 yıl önce vatan savunması adına gösterdiği kahramanlıkla hala hafızalarda olduğunu aktaran Uzunkaya, bugün de çok sayıda polisin Ali Fehmi Efendi gibi canlarını ortaya koyarak, vatan için kahramanca mücadele verdiklerini belirtti.

Vatanın koruma mücadelesinden, azminden ve kararlılığından hiçbir şekilde geri adım atmayacağını vurgulayan Uzunkaya, "Ali Fehmi gibi adını tarihe yazdırmaya, vatanın bağrına sıra dağlar gibi düşmeye talip milyonlarca Alilerin, Fehmilerin beklediğini ifade etmek istiyorum. Polisimizin, askerlerimizin, güvenlik güçlerimizin ülke bütünlüğü, birliği için mücadele konusunda tek yürek olmaya devam edeceğini belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Etkinlikte daha sonra Urla Limanı gümrük kapısının asayiş ve güvenliğinden sorumlu polis memuru Ali Fehmi efendiye ilişkin bilgi verilerek, Birinci Dünya Savaşı döneminde İngiliz donanmasının Urla Limanı açıklarına gelmesiyle, halkın, düşman askerinin teslim almak istediği tekneleri ateşe verdiği, polis Ali Fehmi Efendi'nin ise düşman askerlerinin açtığı ateşe rağmen yanan Kınalıada vapuruna sandalla ulaştığı, güvertesinde bulunan topu ve mühimmatı kıyıya taşıdığı ve İngilizlere ateş açarak karşı koyduğu kaydedildi.

Etkinlikte Urla Merkez Camisi imam hatibi Ferhat Şükür tarafından Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Ali Fehmi Efendi, tüm şehitler ve gaziler için dua okunu, Ali Fehmi Efendi Anıtı'na karanfil bırakıldı.

Anma törenine, Urla Kaymakamlığına vekalet eden Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Piyade Albay Sezgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Utku Salih Dinçer, Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, eski İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, emniyet mensupları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatı'nın 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement