Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Lapseki, Ezine, Ayvacık, Bayramiç, Eceabat, Biga ve Gelibolu ilçelerinde kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

10.04.2014 14:12  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü, Lapseki, Ezine, Ayvacık, Bayramiç, Eceabat, Biga ve Gelibolu ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Lapseki'deki törende, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na, İlçe Emniyet Müdürü Murat Duran tarafından çelenk bırakıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren törene, Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, İlçe Garnizon Komutanı Albay Recep Şenveli, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile daire müdürleri ve polis memurları katıldı.

Ayvacık

Ayvacık Belediyesi Kültür Parkı'ndaki törende, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Çetin, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Çetin, teşkilat mensuplarının kuruluş yıl dönümlerini kutlayarak, "Milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanmasında polislerimiz üzerine düşen vazifeyi özveriyle yerine getirmektedir. Buradan şehit düşen polislerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

Törene, Ayvacık Kaymakamı Gökay Özkan, Belediye Başkan Vekili Münevver Erdem, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, daire amirleri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Bayramiç

Bayramiç'teki tören, Yıldırım Akbulut Meydanı'nda yapıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Doğandemir, törende yaptığı konuşmada, teşkilatın kuruluşunun 169. yılını gururla kutladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, laik Cumhuriyet'in teminatı olan Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümünü sizlerle kutlamanın gurur ve kıvancını yaşıyoruz. Bu sevincimizi birlikte paylaşma nezaketini gösteren sizlere şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına sevgi ve şükranlarımı sunarım."

Daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kokteyl verildi.

Ezine

Ezine Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kılıç, şan ve şerefle yazılan 168 yılın geride bırakıldığını ifade ederek, "169. kuruluş yılına girerken sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır. Bilindiği üzere emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevler üstlenmiştir" dedi.

Biga

Biga'daki törende, İlçe Emniyet Müdürü Beyhan Gündoğan tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Gündoğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tebrikleri kabul etti.

Eceabat

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ve beraberindekiler, İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret etti.

Ziyarette, MHP İlçe Başkanı Ergün İnağ, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Kurtdere, belediye meclis üyeleri ve taksiciler hazır bulundu.

İlçe Emniyet Amiri Asım Kayacı ve emniyet mensuplarıyla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Gelibolu

Gelibolu Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na, İlçe Emniyet Müdürü Ali İhsan Sağlam tarafından çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sağlam, törende yaptığı konuşmada, "Polisimiz, 169 yıldır yasalar çerçevesinde kamu düzeninin korunması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi devletin asli görevlerini layıkıyla yerine getirmiş, bundan sonrada getirecektir. Her zaman halkla iç içe olmaktan mutluluk duyduk" dedi.

Törene, Kaymakam Namık Kemal Nazlı, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, MHP İlçe Başkanı Kemal Ersöz, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Çetin ve daire amirleri ile belediye meclis üyeleri katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement