Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yıl Dönümü

Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

10.04.2016 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Elbistan ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, törende yaptığı konuşmada, Emniyet teşkilatı olarak halkın can, mal ve namus gibi maddi ve manevi değerlerini korumak adına hizmet verdiklerini söyledi.

Bu hizmetlerin temelinde vatandaşlardan aldıkları güç ve inanç en büyük yardımcıları olduğunu vurgulayan Başol, "İçinde bulunduğumuz süreçte yapılan operasyonlarda tüm terör örgütlerine karşı büyük başarılar kazanmaktayız. Milli birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bu günlerde bu büyük milletin inanç ve desteği bizi mutlak başarıya götürecektir."diye konuştu.

Törende, okullarda düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Pazarcık

Pazarcık ilçesindeki Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtında düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Kaymakam Mehmet Boztepe, törende yaptığı konuşmada, Emniyet teşkilatının 171. kuruluş ve kurumsallaşma yıl dönümünü her zamankinden buruk kutladıklarını belirtti.

Milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması noktasında aileleri, özel hayatları ve canları pahasına fedakarca çalışan teşkilat mensuplarının gününü kutlayan Boztepe, "Her zaman kendilerine minnettar olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Son dönemde, 30 yılın en ağır dönemine giren asker ve polislerimiz, vatandaş ile teröristi ayırt etmek için büyük titizlikle çalışmaktadır. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini ön planda tutmaktadır. Vatan müdafaası ve vatandaşın huzuru için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum." diye konuştu.

Güneş ise her zaman birlikte çalışmaktan onur duyduğu mesai arkadaşlarının ve teşkilatının gününü kutladığını belirtti.

Her zamankinden fazla çalışıyor ve birlikte başarılara imza attıklarını dile getiren Güneş, bundan sonrada aynı kararlılık ve fedakarlıkla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Törenler Emniyet Müdürlüğünde tebriklerin kabulü ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

Törenlere, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Bucak, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu başkanları, vatandaşlar ve emniyet mensupları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement