Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

08.04.2016 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Eldemir, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti'nin köklü ve en temel kurumlarından biri olan Emniyet Teşkilatının, devletine ve milletine karşı hizmetlerini üstün görev anlayışıyla sürdürdüğünü bildirdi.

Emniyet Teşkilatının, toplum yaşantısının huzur içinde sürdürülmesinde ve toplumsal barışa önemli katkıda bulunduğunu ifade eden Eldemir, şunları kaydetti:

"Türk Polisi, halkımızın güvenini kazanmış ve vatandaşımızın desteğini her zaman yanında hissetmiştir. Hukuk devleti ilkesine işlerlik kazandırılmasında emniyet teşkilatına ve polisimize önemli görevler düşmektedir. Polisimizin, temel hak ve özgürlükleri gözeten ve koruyan bu uygulamaları, polis-halk işbirliğini güçlendirecek, emniyet teşkilatımızın hizmet kalitesini ve verimliliğini yükseltecektir. Türk Polisinin, cumhuriyetin ve yasaların kalkanı olma bilinciyle hizmetlerini insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve yasalara bağlı kalarak tarafsız olarak sürdürdüğüne inancım tamdır."

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, devletin demokratik otoritesinin meşru gücünü temsil eden teşkilatın kuruluşunun 171. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Belediye Başkanı Yağcı, mesajında, gücünü halktan ve kanunlardan alan Türk Polisinin, görevini her zaman fedakarca yapmış, gerektiğinde canını hiçe sayarak ulvi görevini yerine getirdiğini ifade ederek, toplumun güvenini ve takdirini kazandığını kaydetti.

Ülke yönetiminde temel ilkenin hukukun üstünlüğü olduğunu vurgulayan Yağcı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Vatandaşların hak ve hürriyetleri kanunlar tarafından belirlenmiştir. Kamu düzenini korumayı amaçlayan kanunlarımızın uygulanmasında, emniyet teşkilatımıza önemli görevler düşmektedir. Ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan huzur ve sükunun demokratik kurallar içerisinde sağlanmasını, hür ve serbest ortamın sürdürülmesini temin etmek polisimizin en önemli görevidir. Diğer yandan demokrasinin yaşaması diğer özgürlüklerin yanında ancak toplumda huzur ve güvenliğin sağlanmasıyla mümkündür."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement