Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar - Son Dakika
Güncel

Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar

Danimarka'da Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem önümüzdeki yılın Kasım ayında yapılacak seçimlere kadar partinin göçmen politikasını belirlemekle görevlendirilirken, parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, geçen seçimde yaptığı gibi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

15.10.2014 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da Liberal Parti Milletvekili Fatma Yeliz Öktem önümüzdeki yılın Kasım ayında yapılacak seçimlere kadar partinin göçmen politikasını belirlemekle görevlendirilirken, parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, geçen seçimde yaptığı gibi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunacağını söyledi.

Parti başkanı ve eski Başbakan Lars Lökke Rasmussen, Fatma Öktem'e destek verdiğini bildirirken, 2011 seçimlerinde olduğu gibi seçim öncesi yine Türk ailelere ziyaretlerde bulunmak istediğini söyledi. Yeni seçim afişi önünde DHA'ya açıklamalarda bulunan Fatma Yeliz Öktem, şöyle dedi:

"Her zaman söylediğim gibi Türkler'i sandığa bekliyorum. Demokrasilerde en güzel şey mevcut hakları en iyi şekilde kullanmaktır. Sandık başına gitmek de bir demokratik haktır. Günlük yaşantımızda verilen kararlar bizi çok etkiliyor. Hakkımızda kimlerin karar vereceğini bizlerin de karar vermesi, yani seçmesi çok önemli. Türklere çağrım biraz siyaseti takip etsinler. Ekonomi ve dışarıdan kaynaklanan sorunlar var. İktidarda Sosyal Demokrat Parti'nin olması çok şey değiştirebiliyor. Bu nedenle siyasetçileri iyi dinlesinler ona göre oy kullansınlar."

"SEÇİCİ OLMALIYIZ"

Seçimlere kadar Liberal Parti'nin göçmen politikasını kendisinin belirlemesi için parti başkanının kendisine görev verdiğini beliren Fatma Yeliz Öktem, ülkede vasıflı işçilere ihtiyaç olduğunu ancak, yük olacak göçmenleri kabul eTmenin mümkün olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim için önemli olan ülkeye gelenler değil. Onları seçerek burada topluma ve ülkeye katkıda bulunacak uyum sağlayacak insanları kabul etmek. Onun için sınırlarda kontrol önemli."

Lars Lökke Rasmussen, sınırlarda kontrolün arttırılmasını istediklerini ancak bunun göçmenlerin istenmediği anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:

"Hiç kontrol olmaması yerine olması daha iyi. Örneğin sınırlarda araç plaka okuma sistemi, sivil devriyeler gibi kontrollerin bulunması için 55 milyon kron ayırdık. Ancak, hükümet kontrolü kaldırdı. Önümüzde seçimler var. Tabii ki, Danimarkalılar'ın ve göçmenlerin güvenini kazanıp tekrar iktidar olmak iktidarın anahtarını kazanmak istiyoruz. AB ile yapmış olduğumuz anlaşmada polis işbirliği muafiyetimizin kaldırılarak, suçları önlemek için EUROPOL ile işbirliği yapılmasından yanayız. Bizim göçmenler politikamız, ülkemizdeki göçmenlere karşı açık ve dürüst olmak. Biz ülkemize daha çok göçmen gelsin istiyoruz ama sadece katkıda bulunanları istiyoruz. Örneğin geçen seçimde Türk ailelere ziyaret ettiğimde bizim partimizin değerlerini taşıyan göçmen tipini görüyorum. Türkler, eğitim almış, iyi işlerde çalışıyor, topluma uyum sağlamışlar. Ama suç işleyenlere ve sistemi kötüye kullananlara karşı da sert olmak zorundayız. Ben daha önce Türk ailelere ziyarette bulundum önümüzdeki seçimde de bulunmak istiyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Politikacılar Genel Seçim Hazırlıklarına Erken Başladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement