Türk Ressam Roma ile İstanbul'u Sergisinde Buluşturdu - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Ressam Roma ile İstanbul'u Sergisinde Buluşturdu

Türk ressam Timur Kerim İncedayı'nın, doğup büyüdüğü İstanbul ile yaşamını sürdürdüğü Roma’yı buluşturduğu yeni resim sergisinin açılışı yapıldı.

30.01.2015 01:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk ressam Timur Kerim İncedayı'nın, doğup büyüdüğü İstanbul ile yaşamını sürdürdüğü Roma'yı buluşturduğu yeni resim sergisinin açılışı yapıldı.

Uzun yıllar İtalya'da yaşayan ressam İncedayı'nın 2,5 senelik çalışmasının ürünü "Tarihin ayak sesleri: Roma ve İstanbul" sergisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nin katkılarıyla İtalyan başkentinin önde gelen çağdaş sanat müzesi Macro'da açıldı.

İstanbul ve Roma'nın karakteristik simgeleri olan tarihi, mimari yapılarını, bu iki kentin üzerinden geçen medeniyetlerin bıraktığı kültürel hazinelerle harmanlayarak yorumlayan İncedayı'nın 50 parçadan oluşan sergisi yoğun ilgi gördü.

Roma'daki iş, sanat, diplomasi camiasını bir araya getiren sergiye, Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Aydın Sezgin, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı ve İtalya'da yaşayan yönetmen Ferzan Özpetek de katıldı.

Serginin açılışında konuşan Büyükelçi Sezgin, "Hayatının 50 yılını Roma ve İstanbul'da yaşamış olan Sayın İncedayı, sergisinde tarihsel ve mimari ögeleri yeni ve farklı bir üslup kullanmak suretiyle iki ülkenin kültürel belleğini etkileyici bir şekilde tuvaline aktarmıştır" diye konuştu.

Sezgin, "Roma'dan sonra İstanbul'da açılacak bu sergiden benim gibi sizin de keyif alacağınızdan eminim" dedi.

Büyükelçi Sezgin, eserleriyle önemli bir bağ kurduğunu belirttiği sanatçı Timur Kerim İncedayı'ya ve serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İncedayı da Büyükelçi Sezgin'e teşekkür etti.

Macro müzesinde 1 Mart tarihine kadar gezilebilecek "Tarihin ayak sesleri: Roma ve İstanbul" sergisi, Roma'nın ardından İstanbul'daki sanatseverlerle buluşacak. - Roma

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Ressam Roma ile İstanbul'u Sergisinde Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement