Türk Ressamın Eseri Tayvan'da Satıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Ressamın Eseri Tayvan'da Satıldı

Ressam Mustafa Yüce, eserinin Asya'nın en büyük resim sergilerinden "Art Revolution Tapei 2015"de satılan en yüksek fiyatlı eser olduğunu söyledi.

23.05.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Mustafa Yüce, eserinin Asya'nın en büyük resim sergilerinden "Art Revolution Tapei 2015"de satılan en yüksek fiyatlı eser olduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Yüce,  08-11 Mayıs'ta Tayvan'da düzenlenen "Art Revolution Tapei 2015" sergisinde, eserini 27 bin 500 dolara satarak, serginin rekorunu kırdığını söyledi.

Yüce, 72 ülkeden yaklaşık 250 sanatçının katıldığını sergiyi, 3 günde 21 bin 961 kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

İki eserle katıldığı sergide 'Yaşlı adam ve elveda' isimli eserinin "üst düzey bir koleksiyoner" tarafından alındığını belirten Yüce, "Geçtiğimiz günlerde büyük boyutlarda yapmış olduğum eserlerimi Türkiye'de ilk defa Ankara Tüsgad Kursart galerisinde sergilemiştim ve büyük beğeni toplamıştı. Soft pastel tekniğinde 16 adet çalışmamı önümüzdeki yıllarda 16 ilde sergilemeyi planlıyorum" dedi.

1978'de Kütahya Simav' da doğan Ressam Yüce, 2001 yılında Uludağ Üniversitesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Ressam, gerçek varlıkları ve olayları hayal gücüyle birleştirilerek fantastik ve sürrealist tarzda yaptığı çalışmalarında, estetik kaygılardan ziyade toplumsal kaygıları ele alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Ressamın Eseri Tayvan'da Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement