Türk Rus Üçlü Zirvesi İlk Kez Bir Araya Geldi - Son Dakika
Dünya

Türk Rus Üçlü Zirvesi İlk Kez Bir Araya Geldi

Türk Rus Üçlü Zirvesi İlk Kez Bir Araya Geldi

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Saint Petersburg'da gerçekleştirdikleri zirvenin ardından iki ülke arasında dışişleri, istihbarat ve silahlı kuvvetler temsilcilerinin yer aldığı üçlü mekanizma kurulmasına karar vermişti.

12.08.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sputnik Türkiye'nin haberine göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Saint Petersburg'da gerçekleştirdikleri zirvenin ardından iki ülke arasında dışişleri, istihbarat ve silahlı kuvvetler temsilcilerinin yer aldığı üçlü mekanizma kurulmasına karar vermişti. Türk heyeti, ilk toplantı için dün akşam Rusya'ya gitmişti.

İzvestiya gazetesine demeç veren Rusya Devlet Duması Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Viktor Vodolatskiy, Moskova'nın kritik toplantıda öncelikle sınırın kapatılması meselesini gündeme getirdiğini ifade etti.

'TÜRKİYE'YE SINIRA AİT UYDU GÖRÜNTÜLERİ SUNABİLİRİZ'

Vodolatskiy, dünkü toplantının Putin ve Erdoğan arasındaki Suriye diyalogunun devamı olduğunu ifade ederek, "Salı günkü görüşmede Suriye'de barışın sağlanmasına yönelik adımlar tartışıldı. Dünkü toplantıda da, doğal olarak, militan ve silah akışının durdurulması için Türkiye-Suriye sınırının kapatılması meselesi gündeme getirildi. Militanların dış desteğinin kesilmesi gerekiyor. Bunun için Türkiye'ye silah ve militan akışının gerçekleştiği noktaların uydu görüntülerini sunabiliriz" dedi.

'TÜRKLERİN MANEVRA ALANI KALMADI'

Öte yandan Türkiye'nin ABD ve AB ile ilişkilerinin kötü durumda olmasını gerekçe gösteren Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi üyesi İgor Morozov, Moskova ve Ankara'nın mevcut sorunları Moskova'nın istediği koşullarda çözme şansı doğduğunu ifade etti.

Türkiye'nin manevra şansı kalmadığını savunan Morozov, Ankara'nın Rusya'dan gelen Suriye sınırını kapatma talebini mutlaka yerine getireceğini vurguladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Türk Rus Üçlü Zirvesi İlk Kez Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement