Türk Sağlık-Sen'den "Zincirli Eylem" - Son Dakika
Güncel

Türk Sağlık-Sen'den "Zincirli Eylem"

Türk Sağlık-Sen'den "zincirli eylem"-Aile hekimleri ve aile sağlık çalışanlarının cumartesi nöbet tutması uygulamasını protesto eden sendika üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde kendilerini zincirledi Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, aile hekimleri ve aile sağlık çalışanlarının cumartesi nöbet tutması uygulamasını protesto için Sağlık Bakanlığı önünde kendilerini zincirledi.

10.01.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen'den "zincirli eylem"-Aile hekimleri ve aile sağlık çalışanlarının cumartesi nöbet tutması uygulamasını protesto eden sendika üyeleri, Sağlık Bakanlığı önünde kendilerini zincirledi Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, aile hekimleri ve aile sağlık çalışanlarının cumartesi nöbet tutması uygulamasını protesto için Sağlık Bakanlığı önünde kendilerini zincirledi.Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, burada yaptığı açıklamada, nöbet uygulamasının iş verimliliğini düşürdüğünü savundu. Aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının mağdur olduğnu öne süren Kahveci, "Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının 200'e yakın görev ve sorumluluğu varken bir de cumartesi nöbetleri iş yüklerine eklenmiştir. Bir yılda aile hekimliklerinde 212 milyon 318 bin muayene, 281 bin gebe, 667 bin bebek, 729 bin çocuk izlenimi yapılmış. 2 milyon misafir hastaya bakılmış. 8 milyon 854 bin vatandaşa gezici sağlık hizmeti verilmiştir" dedi. Sendikanın var olan iş yüküne dikkat çekmesine rağmen Sağlık Bakanlığının nöbet uygulamasıyla yeni yükler getirdiğini ileri süren Kahveci, "Bu durum çalışanı zincire vurmaktır" görüşünü savundu. Açıklamanın ardından Kahveci, kendilerini birbirlerine zincirleyen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının zincirlerini kesti. .

Türk Sağlık-Sen\'den "Zincirli Eylem"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Sağlık-Sen'den 'Zincirli Eylem' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı
    17:20 Kütahya'da Macar Çağdaş Sanatı Sergisi Açıldı

    Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk' adlı sergi, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında açıldı. Sergide, Macaristan'ın önde gelen 5 sanatçısına ait 33 eser yer alıyor. Açılışta konuşan Kütahya Valisi Musa Işın, Türk ve Macar halkını kardeş olarak gördüklerini belirtti. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise sanatın evrensel bir dil olduğunu vurgulayarak, serginin bilim, teknoloji ve matematikle iç içe olduğunu ifade etti.

  • Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı
    17:19 Amasya'da Telli Turna Çifti Yine Yuva Yaptı

    Amasya'da son 2 yıldır görüntülenen telli turna çifti, bu sene de aynı yere gelerek yuva yaptı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Yedikır Baraj Gölü'nde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki telli turnaların yeni yaptıkları yuvada çift ve yumurtaları gözlem altına alındı. Türkiye Üreyen Kuş Atlası'nda telli turnanın Türkiye'de üreyen nüfusunun kalmadığı belirtilmişti.

  • Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti
    17:19 Gümüşhacıköy TSO Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'i ziyaret etti

    Gümüşhacıköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Koca, Hamamözü Belediye Başkanı Cihan Demir'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Koca, Demir'e yeni görevinde başarılar dileyerek, ilçenin gelişmesi ve kalkınması için iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti. Demir ise ticaret odası ile iş birliğine her zaman açık olduklarını vurgulayarak, Hamamözü ilçesini kalkındırmak için birlikte çalışacaklarını ifade etti. Ziyaretin ardından Koca ve Demir, Hamamözü'nde bulunan bazı işletmelere ziyarette bulunarak, esnafla sohbet etti.

  • Alanya'da Metruk Binada Horoz Dövüşü ve Kumar Operasyonu
    17:18 Alanya'da Metruk Binada Horoz Dövüşü ve Kumar Operasyonu

    Antalya'nın Alanya ilçesinde bir metruk binada horoz dövüşü düzenlendiği ve kumar oynandığı ihbarı üzerine polis baskın düzenledi. Operasyonda 29 horoz muhafaza altına alınırken, 50 kişiye idari yaptırım cezası uygulandı. Ayrıca, kumar oynayanlar arasında uyuşturucu kullanımı suçundan hapis cezası bulunan bir kişi de tespit edildi ve tutuklandı. Horoz dövüştüren ve horozları sahiplenen kişilere ise adli işlem yapıldı.

  • Çorum'da 14 yaşındaki kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu
    17:18 Çorum'da 14 yaşındaki kız üst geçitten atlayarak intihar girişiminde bulundu

    Çorum'un Alaca ilçesinde 14 yaşındaki Berra G. adlı genç kız, öğle saatlerinde Çorum Caddesi Sakarya Ortaokulunun önünde bulunan üst geçitten atlayarak intihar etmek istedi. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık, polis ekipleri sevk edildi. Genç kızın tedavisi devam ederken, polis ekipleri intihar girişiminin nedenini araştırıyor.

  • Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    17:15 Muğla'nın CHP'li Belediye Başkanları Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    Muğla'nın CHP'li belediye başkanları ile Ankara'ya giden Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Anıtkabir'i ziyaret etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahında ziyaret etti.


Advertisement