"Her Gün Acillerin Önünde Sağlık Çalışanına Karşı Şiddet Var" - Son Dakika
Yerel

"Her Gün Acillerin Önünde Sağlık Çalışanına Karşı Şiddet Var"

"Her Gün Acillerin Önünde Sağlık Çalışanına Karşı Şiddet Var"

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, "Her gün acillerin önünde sağlık çalışanına karşı şiddet var, terör var." dedi.

14.11.2014 22:55  Güncelleme: 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, "Her gün acillerin önünde sağlık çalışanına karşı şiddet var, terör var. Bunların dinmesi lazım" dedi.

Genç, Genel Başkan Yardımcısı Ümit Turan ile Muş'taki bir lokantada sendikalılarla bir araya gelerek, istek ve sorunlarını dinledi.

Sağlık kurumlarında yapılan hizmetlerde mesafe katedildiğini belirten Genç, "Mesafe katedilirken Türkiye'de en düşük devlet memuru maaşının sağlık çalışanlarında olduğu ve en fazla şiddete maruz kalanın da sağlık çalışanı olduğunun sorgulanması gerekir. Sağlık çalışanlarının yüzde 60'ı fiili ve sözlü şiddete maruz kalıyor. Sağlık çalışanı bu kadar ezilirken, eziyet çekerken, hastanede enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalırken, mesai mefhumu duymadan vatandaşımıza hizmet verirken verdiği emeğin de karşılığını almalıdır" diye konuştu.

"Biz sendikayız, sendikacılığımızı yapalım. Bıraksınlar siyasiler de siyasetini yapsınlar" diyen Genç, iki işin birbirinden ayrılması gerektiğini söyledi.

Emek mücadelesi verdiklerinin altını çizen Genç, şunları kaydetti:

"Emek mücadelemizde gelin ellerimizi birleştirelim. Birlikte mücadele edelim. Muş'ta ve Türkiye'nin her yerinde biz yetkili olmalıyız. Kamu çalışanının daha huzurlu ve mutlu olması, ekonomik seviyesinin daha iyileştirilmesi için biz bu masaya oturmalıyız mutlaka. Her gün acillerin önünde sağlık çalışanına karşı şiddet var, terör var. Bunların dinmesi lazım. Bizim teklifimiz şudur. Kim sağlık çalışanına şiddet uyguladıysa sağlık güvencesini kaldırın. Kim sağlık çalışanına şiddet uyguladıysa iki, üç aylığına sağlıktan men edin, sağlık hizmetinden istifade edemesin. Bu tür müeyyideleri uygulamak lazım." - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Her Gün Acillerin Önünde Sağlık Çalışanına Karşı Şiddet Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement