Türk Sanatçı İtalya'da 3. Oldu - Son Dakika
Güncel

Türk Sanatçı İtalya'da 3. Oldu

Mersin'de soprano 28 yaşındaki Esra Yüce, İtalya'da düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışmasında, Opera Solisti kategorisinde 3. oldu.

15.04.2014 10:56  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de soprano 28 yaşındaki Esra Yüce, İtalya'nın Crispiano kentinde düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması'nda Opera Solisti kategorisinde 3'üncü oldu.

Teatro di Crispiano ev sahipliğinde gerçekleşen yarışmaya Esra Yüce'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden opera solisti katıldı. Ön elemeleri geçen Esra Yüce finalde 70 opera solisti ile birlikte sahne aldı. Yarışmanın sonunda sesi ve sahne duruşu ile diğer solistleri geride bırakan Esra Yüce, dünya 3'ncüsü oldu. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Opera Bölümü'nü 2011-2012 döneminde onur belgesi ile mezun olan Adanalı sanatçı Esra Yüce, dünyanın bir çok ülkesinden opera solistlerinin katıldığı yarışmadan ödülle dönmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Büyük bir imkansızlık içerisinde bu yarışmaya katıldı. Eğer babam bana destek olmasıydı, yarışmaya gidemeyecektim" dedi.

Yarışmaya gitmeden önce yoğun bir ilginin olmasının kendisini korkuttuğunu da ifade eden Yüce, " Türkiye'de sanat kurumlarının kapatılmasının gündeme de olduğu İtalya gibi bir ülkeden Türkiye ve Mersin'e ödülle dönmek son derece önemlidir. Yarışmada dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılar vardı. Ben, onları gördüğümde derece alacağıma inanmıyordum. Bu sonuç benim içinde sürpriz oldu. Şu anda her hangi bir yerde çalışmıyorum ama yarışma ile birlikte teklifler aldım. İtalya'nın Milano ve Bologna kentlerinde konserler vereceğiz Önümüzdeki günlerde de Arnavutluk'ta düzenlenecek bir yarışmaya katılacağım. Oradan da derece alarak Türkiye döneceğime inanıyorum" diye konuştu.

Esra Yüce, Londra'da 2 ay klas eğitimi alacağını, bundan sonraki hedefinin ise yurt dışında çalışmak olduğunu sözlerine ekledi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Sanatçı İtalya'da 3. Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli
    17:09 Türkiye'de İnsan Kaynakları Algısı Geliştirilmeli

    Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Türkiye'de insan kaynakları alanında toplumsal geçmişi, kültürel zenginliği ve insana bakış açısını yansıtacak insan kaynakları algısının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Atay, Türkiye'de insan kaynakları personeli sayısının düşük olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, işsizlik oranının düşmesinde erken dönem kariyer fırsatlarının etkili olduğunu vurguladı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol ise işletmelerdeki eski prosedürlere tepki gösteren genç çalışanların önemine dikkat çekti.

  • Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor
    17:09 Hollanda'da Tulipmania etkinliği turistleri cezbediyor

    Hollanda'nın Lisse kentinde her yıl düzenlenen Tulipmania (Lale Çılgınlığı) etkinliği, lalelerin rengarenk ışıltısını ve baharın keyfini çıkarmak isteyen turistleri kendine çekiyor.

  • Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi
    17:09 Kral Sejong'un bronz heykeli temizlendi

    Güney Kore'nin başkenti Seul'da bulunan Kral Sejong'un bronz heykeli yıllık temizliği yapıldı.

  • Demir Kubbe: Özellikler, Fiyat, Füze Maliyeti ve Kullanan Ülkeler
    17:09 Demir Kubbe: Özellikler, Fiyat, Füze Maliyeti ve Kullanan Ülkeler

    Demir Kubbe, İsrail'in kısa menzilli roket ve topçu mermilerine karşı geliştirdiği gelişmiş hava savunma sistemidir. 2011 yılından bu yana hizmette olan bu sistem, Gazze Şeridi ve Lübnan sınırından atılan roketlere karşı yüzde 90 başarıyla durdurma sağlamıştır. Demir Kubbe'nin özellikleri, fiyatı, füze maliyeti ve kullanan ülkeler hakkında tüm detayları paylaşıyoruz. Ayrıca İsrail, Demir Kubbe'yi daha da geliştirerek deniz platformlarında kullanmayı ve gaz platformlarını koruma altına alacak şekilde entegre bir savunma ağı kurmayı hedefliyor.

  • Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı
    17:08 Edirne'de sahipsiz köpeklerin saldırısında yaşlı kadın yaralandı

    Edirne'nin Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan 75 yaşındaki Zehra Oluçay, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerden kaçmaya çalışırken düşen yaşlı kadın, başını apartmanın merdivenlerine vurarak yaralandı. Komşularının yardımıyla köpeklerden kurtulan Oluçay, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Olayın ardından Oluçay ve mahalle muhtarı, yetkililerin sahipsiz köpekler konusunda önlem almasını talep etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti
    17:06 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Şahin'i ziyaret etti

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk protokol ziyaretini, Antalya Valisi Hulusi Şahin'e gerçekleştirdi. Vali Şahin, Başkan Böcek'e görevinin ikinci döneminde başarılar dilerken, Başkan Böcek de Antalya için azimle, gururla çalışmaya devam edeceğini söyledi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    17:06 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i makamında ziyaret ederek, Büyükşehir ve Mezitli Belediyeleri'nin iş birliğini güçlendirmek amacıyla görüş alışverişinde bulundu. Yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında detaylı bir görüşme gerçekleştirildi.

  • Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi
    17:02 Dışişleri Bakanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenledi

    Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı, '2023 Genç Çevirmenler Yarışması'nda başarılı olan öğrenciler için başkent Ankara'da ödül töreni düzenledi. Törende Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, yarışmanın önemine vurgu yaparak, Türkiye-AB ilişkilerinin süreçlerden geçtiğini belirtti.


Advertisement