TSK: Cerablus'a Hava Harekatında 25 PKK/PYD Üyesi Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

TSK: Cerablus'a Hava Harekatında 25 PKK/PYD Üyesi Öldürüldü

Fırat Kalkanı operasyonunun 5. gününde, hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi terörist öldürüldü. Teröristlerce kullanılan 5 bina imha edildi.

28.08.2016 13:52  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus bölgesinde yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatını destekleyen unsurlara ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği, terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği bildirildi.

" TSK, SİVİL HALKIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYOR"

Suriye'nin kuzeyinde yürütülen koalisyon hava harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, "bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyeti gösterdiği" bildirildi.

FIRAT KALKANI HAREKATI DEVAM EDİYOR

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon Hava Kuvvetlerince, Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı harekatı devam ediyor.

Harekat, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin (BM) 51'inci maddesinde yer alan, "meşru müdafaa hakkı" ile BM'nin IŞİD ile mücadeleye yönelik aldığı kararlar çerçevesinde sürdürülüyor.

ÖSO'NUN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Cerablus'u terör örgütü IŞİD'den temizleyen ÖSO'ye bağlı kuvvetlerin ilçenin güneyindeki ilerleyişleri sürüyor. Bu kapsamda muhalif güçler, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin elindeki Amarne köyünü kurtardı.

PYD mensuplarını etkisiz hale getiren askerler, çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Ele geçirilen mühimmatların arasında roketler, mermiler, el bombaları, havan mermileriyle keskin nişancı tüfeği ve çok sayıda fişek de yer aldı.

TSK: Cerablus\'a Hava Harekatında 25 PKK/PYD Üyesi Öldürüldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK: Cerablus'a Hava Harekatında 25 PKK/PYD Üyesi Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement