Türk Sinemasının Karakter Oyuncularından Tezeren Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Sinemasının Karakter Oyuncularından Tezeren Açıklaması

Türk Sinemasının Karakter Oyuncularından Tezeren Açıklaması

"Günümüzde Yeşilçam'ın teknik olanakları çok iyi düzeyde"

15.05.2014 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasının tanınmış karakter oyuncularından Erol Tezeren, Yeşilçam'ın teknik olanaklarının şu anda çok iyi düzeyde olduğunu söyledi.

Tezeren, Erdek'te gazetecilere yaptığı açıklamada, sinemaya 1963 yılında "Üç Öfkeli Genç" filmiyle girdiğini ve 150'nin üzerindeki filmde rol aldığını bildirdi.

Yıllardır birçok tanınmış oyuncuyla yan yana oynadığını belirten Tezeren, "Çok önemli yönetmenlerle çalıştım. Metin Erksan, Memduh Ün ve Osman Seden'in bendeki yerleri çok ayrıdır. Her üçü de çok disiplinli ve çalışılması zor yönetmenler olmalarına karşın çektikleri filmlerin kalitesi tartışılamaz" dedi.

Tezeren, 1965 yapımı, baş rolünde Ayhan Işık'ın oynadığı "Kral Arkadaşım" filmindeki bir sahnede çok zor anlar yaşadığını ifade ederek, "Ayhan Işık, hem iyi oyuncu hem de iyi insandı. Mesleğimin ilk yıllarında oyunculuk anlamında bana önerilerini de unutamam. Yeşilçam, bu önemli aktörü erken kaybetti" diye konuştu.

Şu anda bazı dizilerde rol alan Tezeren, günümüzde Yeşilçam teknik olanaklarının çok iyi düzeye ulaştığını, yeni oyunculardan Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'i beğenerek izlediğini sözlerine ekledi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Sinemasının Karakter Oyuncularından Tezeren Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement