Türk Sinemasının "Küçük Eniştesi" Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Türk Sinemasının "Küçük Eniştesi" Vefat Etti

Sinema oyuncusu Tuncay Gürel, KOAH nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

29.08.2014 10:12  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk sinemasında, "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle ünlenen 75 yaşındaki Tuncay Gürel, vefat etti.

TOSUN PAŞA İLE ÜNLENDİ

Başrollerini Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen'in üstlendiği "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle ünlenen Gürel, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır tedavi gördüğü Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Yoğun Bakım Servisinde bu sabaha karşı yaşamını yitirdi.

AÇIKLAMA OĞLUNDAN GELDİ

Sanatçının oğlu Halil Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını bu sabaha karşı kaybettiklerini belirterek, acılarının çok büyük olduğunu ifade etti. Gürel, babasının cenazesinin yarın Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini bildirdi.

TUNCAY GÜREL KİMDİR?

Türk tiyatrosunda 50 yıl oyuncu olarak görev alan Tuncay Gürel, bu sürede pek çok tiyatro topluluğu ile çalıştı. Sinemada 1976 yılında çekilen "Tosun Paşa" filminde canlandırdığı "küçük enişte Bekir" karakteriyle hafızalarda yer edinen Gürel, sonrasında adım attığı televizyon dizileri oyunculuğunda da "Uzaylı Zekiye", "Bizimkiler" ve "Yazlıkçılar" başta olmak üzere pek çok dizide unutulmaz rollere imza attı.

Rahatsızlığı artıncaya kadar sahneden hiç kopmayan Gürel, ekip arkadaşlarıyla Özel İzmir Şehir Tiyatrosunda sanat yaşamını aktif olarak sürdürdü.


Türk Sinemasının "Küçük Eniştesi" Vefat Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Sinemasının 'Küçük Eniştesi' Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ne acı: ALLAH rahmet eylesin. . rahat uyu kemal kılıçdaroğlu küçük enişte durumunu devam ettiriyor. . 22 24 Yanıtla
  • UKKUS;: Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere Yeşilçam'ın başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. . . 37 0 Yanıtla
  • MEKANINIZ.: ÖLEN, ÖLEN'E ÇOK ÜZGÜNÜM BU GÜN İKİ ÖLÜM HABERLERİ ALDIM. BİRİ ARDA USKAN LAKAPI SON MOHİKAN, TAKVİM GAZETESİNDEKİ YAZILARINI SEVEREK OKURDUM, AMA BUGÜN TAKVİMDE ÖLÜM HABERİNİ ALINCA ÇOK SARSILDIM. ÇOK İYİ BİR SENARİST, ÇOK İYİ BİR YAZAR, ÇOK İYİ BİR BABA VE ÇOK İYİ BİR EŞ VE TUNCAY GÜREL O DA BABACAN, SEVİMLİ VE HOŞ BİR İNSANDI. ALLAH'TAN RAHMET MEKANLARI CENNET OLSUN, SEVDİKLERİNE SABIR DİLİYORUM. GÜLE İYİ İNSANLAR İNŞALLAH MEZARINIZ GENİŞ, SUALİNİZ KOLAY, MEKANININIZ CENNETİN EN GÜZEL YERİNDE OLSUN. 17 2 Yanıtla
  • TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı
    08:08 TikTok'ta skandallar bitmiyor! 2 aylık hamile kadın çocuğuna baba bulmak için video paylaştı

    Son dönemde birbirinden skandal görüntülerin yer aldığı ve tepkilerin odağında yer alan sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan yeni bir video tartışma yarattı. 2 haftalık hamile olduğunu belirten genç bir kadın paylaştığı videoda çocuğuna baba aradığını ifade etti. Videoya not düşen genç kadın "2 haftalık hamileyim. Çocuğuma baba arıyorum, adam gibi adam" dedi.

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.


Advertisement